Zorginstelling

Zorgboerderij Grootenhout

Stichting Grootenhout (PILOT VOOR SAMENWERKING)

Logo ouderenlandgoed Grootenhout 150 br

'Maatjes' gevraagd!

Even kennismaken

Ouderenlandgoed Grootenhout biedt zorg aan ouderen met dementie die een dag en/of woonverblijf zoeken. Op het terrein zijn vijf locaties waar zich een woongroep bevindt. De woongroepen varieren in grootte tussen de vijf en acht personen en hebben ieder hun eigen woonsfeer. Bij de inrichting van de huisjes is veel aandacht besteedt aan het creëren van een huiselijke sfeer. Bewoners kunnen hun eigen spulletjes mee brengen om de woonkamer en eigen kamer in te richten. ’s Avonds kunnen er spelletjes worden gespeeld of er wordt gezellig samen op de bank tv gekeken onder het genot van een drankje en/of een knabbeltje.

Visie

Zorgboerderij Grootenhout streeft ernaar om deze mensen zoveel mogelijk geluksmomenten te bezorgen. Dit doen ze door iedereen heel positief te benaderen, complimentjes te geven en aardig te zijn. Mensen met alzheimer kunnen vaak nog maar weinig dingen zelfstandig. Toch ervaren mensen met alzheimer veel welzijn als ze de regie over hun eigen leven kunnen behouden. Het zelf kunnen bepalen van bepaalde zaken zoals: wat voor kleding trek ik aan, hoe laat ga ik naar bed , hoe laat sta ik op en aan welke activiteit wil ik die dag meedoen, geeft de mensen het gevoel dat hun mening ertoe doet.

Gezocht

Liefde voor geschiedenis, nostalgie, buitengebieden, natuur, reizen én voor rummikub!

Als PILOT voor een mogelijke verdere samenwerking zoeken we een vrijwilliger die een uurtje per week een van de bewoners wil bezoeken.

We zoeken een maatje voor een voormalig geschiedenisleraar. Meneer is erg op zichzelf maar we denken dat meer persoonlijke aandacht hem goed zal doen. Enige voorkennis van omgang van mensen met dementie is gewenst, zoals een gevolgde opleiding van Het Momentum of werkervaring met deze groep mensen.

Geïnteresseerd? Laat het ons weten, dan maken we graag kennis!
Een reiskostenvergoeding behoort tot de mogelijkheden.

Uitgelicht

Bijzondere omgeving!

De bewoners gaan elke dag naar buiten en naar dagbesteding. Er heerst een opendeuren beleid. De mensen wonen in nostalgische boerderijtjes in een prachtig gebied met o.a. veel paarden in weilanden en in de dressuurbak.