Anna Ouderenzorg Nicasius in Heeze

Nicasius in Heeze

anna ouderenzorg 350 x 350

'Maatjes' gevraagd!

Even kennismaken

Wie in Heeze woont, wil vaak niet meer weg uit deze Parel van Brabant. Als je ouder wordt en zorg nodig hebt, zijn je wortels in het dorp vaak zelfs kostbaarder dan ooit. Al jaren biedt woonzorgcentrum Nicasius van Anna Ouderenzorg betrokken, warme en deskundige verpleeghuis- en verzorgingshuiszorg. Dankzij deze zorg en ondersteuning kunnen ouderen in Heeze (blijven) wonen op de manier die bij hen past.

Het fijne, lichte gebouw aan het Berkelmanspad biedt een thuis aan mensen met dementie en aan ouderen met lichamelijke aandoeningen.

Kleinschalig wonen voor cliënten met dementie

Op de begane grond zijn kleinschalige groepswoningen voor psychogeriatrische (dementerende) bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer. Per groepswoning is er een sfeervolle woonkamer met open keuken en een terras dat grenst aan de prachtige binnentuin.

De tuin is groot genoeg om heerlijk zelfstandig rond te dwalen, zonder de weg kwijt te kunnen raken. Juist als de wereld om je heen door dementie op zijn kop lijkt te staan, is een vertrouwde en veilige omgeving met fijne sociale contacten heel belangrijk.

========================================

Gezocht

Wie wil met mevrouw terugwandelen in de tijd?

Naar haar jeugd in Voorburg (ZH) of naar haar werkzaam leven als wijkverpleegkundige?

Mw is 87 jaar en leefde heel wat jaartjes in het mooie Voorburg, vlakbij zee. Ook woonde mevrouw langere tijd in Heeze met haar man. Maar in haar hoofd is ze nu vaker in Voorburg dan in Heeze. Mevrouw spreekt ook nog altijd graag over haar medische achtergrond.

Wie wil er met met mevrouw meebewegen, op de golven van haar geheugen? Naar Voorburg of naar de wijkverpleging? Dat mag wanneer jou het uitkomt, altijd goed! Iets voor jou? Neem dan contact met ons op, zodat we een mooie match kunnen maken!

========================================

Wil jij ook graag helpen?

Weet je niets van Voorburg of wijkverpleging maar wil je wel graag een uurtje per week iets betekenen voor iemand in Heeze? Heb jij interesse om hier wat te betekenen voor de bewoners in een persoonlijke match of bij een bijzondere Momentum activiteit zoals een cabrio- of campingdag? Meld je dan aan voor meer informatie!

 

“Ik vind het geweldig! Je hebt weer een beetje contact met de buitenwereld!”

De heer M. Jacobs, bewoner bij Ananz Akert