Landgoed Glorieuxpark in Eindhoven

Zorg & Wonen

Glorieux 13x13

'Maatjes' gevraagd!

Even kennismaken

Landgoed Glorieuxpark biedt naast het kloosterverzorgingshuis ruimte aan ca. 20 bewoners met dementie. Zij wonen in kleine groepen, verdeeld over 3 leefstijlwoningen, namelijk:
  • Vincentius waar de bewoners leven volgens de traditie van het kloosterleven;
  • Lucashuis met bewoners die leven volgens de antroposifische leefstijl;
  • Rumah Senang met een Indische sfeer voor mensen met een Nederlands-Indische achtergrond.
Elke woning biedt onderdak aan 6 of 7 ouderen met dementie, waarbij de nadruk ligt op het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren en het behoud van de eigen regie. Huiselijkheid staat centraal bij de inrichting en het gebruik van de woningen. De grote woonkamer met open keuken biedt alle ruimte om samen te leven en elkaar te ontmoeten. Tegelijkertijd kan elke bewoner zich in zijn eigen zit-slaapkamer, met zicht op de aangrenzende tuin, terugtrekken. De omsloten tuin is voor de bewoners vrij toegankelijk.

Start samenwerking

Per 1 november 2020 startte Het Momentum hier. Midden in de tweede coronagolf, maar ook juist in die tijd zijn vrijwilligers die handelen binnen de richtlijnen van het RIVM van onschatbare waarde! Daarnaast biedt Het Momentum hulp bij contact op afstand, in het geval van een nieuwe sluiting van de verpleeghuizen.

Ons doel

Ons doel is het behalen van 10 mooie matches en het opleiden van alle vrijwilligers; de nieuwe Momentum vrijwilligers en de groep die al actief is binnen Glorieux.
==========================================================

Gezocht

Gezellige vrouw, die dit wel ziet zitten!

Onze mevrouw eet heel graag een gebakje met jou. Het liefst op maandag of vrijdagmiddag, als dat lukt. Mevrouw ziet er graag mooi uit en houdt nog altijd van winkelen in de stad. Mevrouw zit nu in een rolstoel, dus ze heeft wel een duwende hand nodig om daar te komen. In de stad eet ze graag een heerlijk taartje of een ijsje. Zelf heeft ze ook altijd veel kleding gemaakt en gebreid. Voor haar kinderen en voor haarzelf. Als ze even niet bezig was, vond ze haar rust in het maken van kruiswoordpuzzels. Daar heeft ze nu misschien wat hulp bij nodig, maar samen tv kijken vindt ze ook heerlijk. Of een potje rikken. Als je durft!

Mevrouw is lief, open en oprecht, met een lichte vorm van dementie. Daarom en door wat nare ervaringen in haar verleden kan ze soms wat angstig zijn. Wij bereiden je daarop voor met onze workshops en begeleiden je daarbij.

Heb jij interesse om een uurtje per week iets met mevrouw te ondernemen? Neem dan contact op met info@hetmomentum.nl. Wij wachten op je!

===========================================================

Gezocht

Iemand die wat kleur aan het leven van mevrouw geeft!

Mevrouw houdt van een goed gesprek, op niveau! En daarnaast houdt ze enorm van de natuur en al die prachtige kleuren. Alle ruimte dus in ons prachtige park om samen een flinke wandeling te maken. En als het weer wat slechter is, ben je van harte welkom om samen een natuurfilmpje te pikken! André Rieu is favoriet, dus een walsje is niet uitgesloten! Verder bezoekt mevrouw graag de kapel of verdiept ze zich in een religieus boek.

Wil jij een uurtje per week iets gezelligs met mevrouw doen? Dat zou geweldig zijn! Neem nu contact met ons op voor een kennismaking!

 

===========================================================

Gezocht

Iemand die net als mevrouw oog heeft voor de kleine pleziertjes in het leven!

Mevrouw heeft in haar leven al heel wat kilometers gelopen bij de wandelsportvereniging. Zo veel, dat ze tegenwoordig zo nu en dan zich een stukje laat duwen in de rolstoel. Mevrouw is nog altijd uitgesproken in haar mening, die ze vroeger vaak vastlegde op het doek. Favoriet model waren kabouters en laten die nu ook net in grote getalen op het Glorieuxpark verblijven! Mevrouw laat ze vast graag eens aan je zien!

Na al dat wandelen woont mevrouw graag een kapeldienst bij of luistert ze naar André Rieu. Ook dan zou ze het gezellig vinden als iemand met haar meeluistert.

Heb jij zin om een uurtje per week iets gezelligs te ondernemen? Neem dan contact op met ons!

 

===========================================================

Ook meedoen?

Heb jij ook interesse om vrijwilliger te worden op dit prachtige landgoed en heb jij andere interesses dan hierboven vermeld? Meld je gerust aan, dan gaan we op zoek naar de best mogelijke match voor jou!

“Omdat er nog zoveel wél kan!”