Zorginstelling

Beth Shalom

Cordaan

cordaan vierkant

'Maatjes' gevraagd!

Even kennismaken

 

Cordaan biedt aan zo’n 20.000 mensen zorg vanuit 120 locaties in Amsterdam, Diemen, Huizen en Nieuw-Vennep met bijna 6.000 medewerkers en ruim 2.500 vrijwilligers. Maar ook in samenwerking met mantelzorgers en andere zorgprofessionals, onderzoeksinstellingen en vele maatschappelijke organisaties. Als één van de grootste zorgorganisaties van Amsterdam wil Cordaan verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van de langdurige zorg in de stad.

Beth Shalom

Dit is een multifunctioneel en karakteristiek zorgcentrum met de Joodse identiteit in Amsterdam Buitenveldert. De bewoners krijgen naast professionele zorg ook warme persoonlijke aandacht, waarbij de wensen van de bewoners centraal staan. In de keuken en in de algemene ruimtes worden de Joodse regels in acht genomen. Daarnaast is er binnen Beth Shalom veel aandacht voor Joodse feestdagen en tradities. De Joodse identiteit is dus duidelijk zichtbaar. Tegelijkertijd respecteert men de afkomst en levensbeschouwelijke overtuiging van elke bewoner.

Start samenwerking en doel

We gaan proberen minimaal 10 mooie matches te verzorgen van door ons opgeleide vrijwilligers met een bewoner die precies bij hun past. De lijst van bewoners die hierin interesse heeft, ligt al klaar; de animo is groot! Wij gaan er weer alles aan doen om ook hier een mooie samenwerking te verzorgen.

Online info-avond

We starten met onze ONLINE info-avond op maandagavond 10 januari 2022 van 19.00 uur tot 20.30 uur voor iedereen die hierin geïnteresseerd is. Een mooi voornemen voor het nieuwe jaar, om nog meer van betekenis te zijn door een uurtje per week iets leuks te doen met een bewoner van dit mooie verpleeghuis! Vanwege de hoge vaccinatie- en boostergraad van bewoners en medewerkers kunnen deze bezoekjes echt veilig! Wil je nu al meer weten of je alvast aanmelden voor deze avond? Dat kan via deze link. Na aanmelding ontvang je de link voor deelname aan de info-avond.

Workshops

Kijk hier voor meer info over de workshops en de data!

Omdat er nog zoveel wél kan!
Help jij ook mee met een uurtje per week?

Uitgelicht

Ter nagedachtenis aan mevrouw Erna Harlaar-Asman

Patrick Harlaar benaderde ons vanuit zijn woonplaats in Israel om aandacht te vragen voor de situatie van zijn moeder en een aantal van haar medebewoners in verpleeghuis Beth Shalom in Amsterdam. Omdat veel kinderen van deze bewoners woonachtig zijn in Israel komt er helaas niet zo veel bezoek. Ondanks de zeer gewaardeerde inzet van alle medewerkers zou het fijn zijn als er toch nog wat extra afleiding zou kunnen komen. Voor de bewoners maar ook voor de medewerkers, het zou hen ook wat kunnen ontlasten. Het Momentum wil zich uiteraard heel graag inzetten voor de bewoners en medewerkers van Beth Shalom.

Uit naam van mevrouw

Door de coronacrisis heeft het lang geduurd voordat we daadwerkelijk konden starten in oktober 2021. Helaas te laat voor mevrouw Harlaar. Daarom willen we de inzet van ons vrijwilligerscollectief heel graag aan haar opdragen en deze mede namens haar verrichten. Zo hopen we toch nog een glimlach te kunnen brengen uit naam van mevrouw Harlaar. Met veel dank aan haar zoon Patrick voor zijn inzet om ons te introduceren binnen Cordaan.
Mevrouw Erna Harlaar-Asman en haar zoon Patrick Harlaar. Deze prachtige foto is gemaakt in 2018 op Onafhankelijkheidsdag in Israel.