Cordaan Berkenstede in Diemen

Berkenstede

cordaan 350x350

'Maatjes' gevraagd!

Even kennismaken

Over Berkenstede

Berkenstede is een modern woon-, zorg- en dienstencentrum aan de Weespertrekvaart in Diemen-Zuid. Het gebouw bestaat uit vier woontorens, met elkaar verbonden door ‘de straat’, het centrale gedeelte. In ‘de straat’ vindt u een GrandCafé, de Winkel van Sinkel, een kapsalon, fitnessruimte en andere voorzieningen. Bewoners van Berkenstede kunnen gebruik maken van al deze voorzieningen en daarnaast meedoen aan tal van sociale en culturele activiteiten.

Samenwerking met Het Momentum

We willen zoveel mogelijk mooie, persoonlijke matches verzorgen van door ons opgeleide vrijwilligers met een bewoner die precies bij hun past.  Lees hier meer over in het artikel dat verscheen in Diemer Nieuws!
=============================================

Gezocht

Wie vliegt er een uurtje per week mee met meneer?

Meneer heeft dementie, is vrolijk, heeft humor en beschikt over veel fantasie! Daarom weten wij niet zeker of meneer vroeger inderdaad piloot is geweest maar hij kan er urenlang over vertellen! Meneer zit nu in een rolstoel maar slaat nog altijd graag zijn vleugels uit! Ga jij een uurtje per week met hem wandelen en zorg jij er zo voor dat meneer weer even in de wolken is?

Check nu in en kom aan boord bij Het Momentum! We bereiden je goed voor en begeleiden je tijdens de match. Je bent dus nooit alleen maar hebt altijd de crew om je heen!

Gezocht

Wie zet wekelijks even de bloemetjes buiten met mevrouw?

Heb jij een uurtje per week over voor mevrouw, die ondanks haar dementie nog altijd houdt van een leuk gesprek met humor? Mevrouw is dol op tuinen en tuinieren en houdt van Nederlandse muziek van vroeger. Een en al gezelligheid dus!

Kom jij haar een uurtje per week bezoeken? Om samen iets te ondernemen, zoals een lekkere wandeling maken langs mooie tuinen? We horen graag van je!

Gezocht

Wie kunnen we wel om een boodschap sturen met mevrouw?

Mevrouw weet precies wat ze wil en kan dat prima duidelijk maken. Zoals lekker naar buiten voor een wandeling of boodschap! In het winkelcentrum of gezellig naar de markt! Gewoon weer even onbezorgd rondsnuffelen en wat inkopen doen. Mevrouw loopt met een rollator maar buiten kiest ze voor een rolstoel. Zij houdt van veel gezelligheid en gezellig kletsen. Heb jij ook zin om wekelijks een uurtje iets gezelligs te doen? Mooi, mevrouw wacht op je!

Gezocht

Wie gaat er met mevrouw mee naar de Amsterdamse grachten?

Zelfs al is het maar in een liedje, alles is goed! Mevrouw komt uit Amsterdam en was vroeger enthousiast koorlid. De liefde voor (vooral) liedjes over en uit Amsterdam is onveranderd gebleven! Daarnaast voert ze ook graag een goed gesprek! Zie jij wel muziek in deze mooie match met veel zingen en kletsen? Reageer dan nu meteen even!

Ook meedoen?

Heb jij ook interesse om vrijwilliger te worden bij Berkenstede en heb jij andere interesses dan hierboven vermeld? Meld je gerust aan, dan gaan we op zoek naar de best mogelijke match voor jou!

Omdat er nog zoveel wél kan!
Help jij ook mee met een uurtje per week?

Uitgelicht

Cordaan biedt aan zo’n 20.000 mensen zorg vanuit 120 locaties in Amsterdam, Diemen, Huizen en Nieuw-Vennep met bijna 6.000 medewerkers en ruim 2.500 vrijwilligers. Maar ook in samenwerking met mantelzorgers en andere zorgprofessionals, onderzoeksinstellingen en vele maatschappelijke organisaties. Als één van de grootste zorgorganisaties van regio Amsterdam wil Cordaan verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van de langdurige zorg in de stad en regio.