Zorginstelling

Berkenheuvel in Geldrop-Mierlo

Ananz Wonen Welzijn en Zorg

ananz 13 x 13

'Maatjes' gevraagd!

UPDATE corona 1 feb 2021

Binnen Ananz is besloten te wachten tot na de lockdown met de introductie-opleiding van vrijwilligers en met het maken van nieuwe matches. Intussen blijft het gelukkig wel gewoon mogelijk dat onze bestaande vrijwilligers ‘hun’ bewoners bezoeken, binnen de regels van het RIVM. Op de website van Ananz kan je de actuele bezoekmogelijkheden vinden per lokatie.

Aanmelden als nieuwe vrijwilliger voor Ananz in Geldrop of Heeze of voor Glorieux in Eindhoven kan wel gewoon. De kennismakingsgesprekken vinden nu wel plaats, uiteraard ook volgens de regelgeving van het RIVM.

Op naar een mooi, hartverwarmend voorjaar met veel enthousiaste vrijwilligers en mooie matches! #Staysafe

Even kennismaken

Woonzorgcentrum Berk is één van de twee gebouwen die onderdeel zijn van locatie Berkenheuvel. Het witte gebouw, gelegen in een van de mooiste wijken van Geldrop, dichtbij de bossen en hei en omgeven door groen, biedt 76 kleinschalige woonplekken voor ouderen die psychogeriatrische verpleeghuiszorg nodig hebben. Een veilig thuis voor cliënten met dementie.

Ananz biedt hier verpleeghuiszorg volgens de principes van kleinschalige, cliëntgerichte zorg. Dit betekent onder meer dat ze herkenbare structuren bieden in een huiselijke en lichte omgeving. Iedere bewoner heeft een eigen kamer en daarnaast is er een centrale huiskamer, waar gezamenlijk wordt gegeten en waar activiteiten plaatsvinden. De bewoners hebben veel vrijheid en kunnen op verschillende plaatsen zelf naar buiten. Dit kan bijvoorbeeld in de fraai aangelegde binnentuin en daarnaast heeft ook iedere huiskamer een eigen buitenruimte met terras en aangelegd groen.

Het hele gebouw is ingericht op een manier die aansluit bij de beleving van de bewoners. Het bevat verschillende elementen van vroeger, die zorgen voor herkenning en rust. Op regelmatige basis worden er activiteiten georganiseerd, dit gebeurt zowel in de huiskamers, als in de recreatieruimte ‘De Zon’.

Ons doel

Binnen Berkenheuvel werken we voortdurend aan weving en behoud van minimaal 15 mooie, persoonlijke matches!

Ook meedoen?

Wil je ook aan de slag als vrijwilliger bij Berkenheuvel in een persoonlijke match, bij een bijzondere activiteit? Neem gerust contact met ons op, dan zoeken we voor jou ook de invulling die het beste bij jou past. Ook in coronatijd kan je iets betekenen voor de bewoners van het verpleeghuis. Veilig, binnen de regels van het RIVM. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

“Zolang er geen medicatie voor alzheimer is gevonden, moeten we er met zijn allen het beste van maken. Er dus samen voor zorgen dat bewoners niet van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan een lange tafel zitten, met altijd weer dezelfde buurman of buurvrouw. Afleiding op maat, dat is echt nodig!”

Sylvia Eickholt, initiatiefnemer en bestuursvoorzitter van Stichting Het Momentum

Uitgelicht

Augustus 2020:

Het Momentum Campinggevoel

In augustus 2020 vonden we vrijwilliger Sander Kuipers bereid zijn prachtige caravan een dag te plaatsen op locatie Berkenheuvel. De bewoners van alle afdelingen, zowel somatiek als psychogeriatrisch, genoten met volle teugen van dit campinggevoel en haalden volop herinneringen op. Geweldig!