Zorginstelling

Akert in Geldrop-Mierlo

Ananz Wonen, Welzijn, Zorg

hetmomentum_logo_Ananz

'Maatjes' gevraagd!

UPDATE corona 1 feb 2021

Binnen Ananz is besloten te wachten tot na de lockdown met de introductie-opleiding van vrijwilligers en met het maken van nieuwe matches. Intussen blijft het gelukkig wel gewoon mogelijk dat onze bestaande vrijwilligers ‘hun’ bewoners bezoeken, binnen de regels van het RIVM. Op de website van Ananz kan je de actuele bezoekmogelijkheden vinden per lokatie.

Aanmelden als nieuwe vrijwilliger voor Ananz in Geldrop of Heeze of voor Glorieux in Eindhoven kan wel gewoon. De kennismakingsgesprekken vinden nu wel plaats, uiteraard ook volgens de regelgeving van het RIVM.

Op naar een mooi, hartverwarmend voorjaar met veel enthousiaste vrijwilligers en mooie matches! #Staysafe

Even kennismaken

Woonzorgcentrum Akert in Geldrop biedt o.a. 35 plaatsen voor psychogeriatrische verpleeghuiszorg, verdeeld over 3 afdelingen en evenzoveel huiskamers. Ook kunnen mensen met beginnende dementie hier een dagactiviteitenprogramma volgen. Het is een fijne en toegankelijke plek voor ouderen uit de buurt; een plek waar zij elkaar kunnen ontmoeten in bijvoorbeeld restaurant de Vlinderhof of buiten op het terras.

Ons doel

‘Akert’ is de locatie waar Het Momentum begin 2018 startte, in de huiskamer van de moeder van Sylvia Eickholt, oprichtster van dit vrijwilligerscollectief. Met als streven 15 matches in het eerste jaar, wat ruimschoots werd behaald.

Wij blijven hier actief en kunnen altijd extra vrijwilligers gebruiken, voor wie wij ook een goede match zullen zoeken!

========================================

Gezocht:

Meelopers; baasje en hond(en)

 

 

Er zijn meerdere bewoners die zo graag af en toe met je zouden meegaan om je hond uit te laten. Het eigen hondje wordt zo gemist. En je kunt rondom het huis zo prachtig wandelen, in het Dommeldal! Het zou zo fijn zijn om weer eens met een hond te wandelen…

Iets voor jou en je hond? Neem dan contact met ons op, je zou iemand heel blij maken!

========================================

Ook meedoen?

Heb je geen hond maar wel interesse om maatje te worden? Neem dan zeker ook contact met ons op, we hebben nog diverse aanvragen die we ook graag vervullen. Ook in coronatijd kan je iets betekenen voor de bewoners van het verpleeghuis. Veilig, binnen de regels van het RIVM. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

 

 

 

“Het Momentum is een mooi vrijwilligersinitiatief. Ik ben er trots op dat het als eerste bij ons op locatie Akert wordt vormgegeven. Ik zie het dagelijks; het zijn de kleine dingen en de extra aandacht die het doen!”

Jessie Thijssen | Teamleider Akert Ananz Wonen, Welzijn, Zorg

Uitgelicht

Met de toekenning van de prestigieuze Anneke van der Plaats Award aan Ananz/Het Momentum wisten we zeker dat we op de goede weg zijn! Op www.hetmomentum.nl/erkenning lees je er meer over!

Juni 2019: Het dak eraf!

Op woensdag 12 juni organiseerden we een unieke cabriorit voor bewoners van locatie Akert! CabriorentEvents uit Venlo stelden 12 cabrio’s gratis ter beschikking voor een prachtige middag!

November 2018: Vakjuryprijs bij St. Anna Zorggroep

Het Momentum heeft in haar eerste jaar in november 2018 de eerste prijs behaald als beste idee/project voor kwaliteitsverbetering bij het Sparkle Innovatieplatform van de St. Anna Zorggroep in Geldrop. Lees hier meer over op www.hetmomentum.nl/erkenning