Zorginstelling

Akert in Geldrop-Mierlo

Ananz Wonen, Welzijn, Zorg

hetmomentum_logo_Ananz

'Maatjes' gevraagd!

Even kennismaken

Woonzorgcentrum Akert in Geldrop biedt o.a. 35 plaatsen voor psychogeriatrische verpleeghuiszorg, verdeeld over 3 afdelingen en evenzoveel huiskamers. Ook kunnen mensen met beginnende dementie hier een dagactiviteitenprogramma volgen. Het is een fijne en toegankelijke plek voor ouderen uit de buurt; een plek waar zij elkaar kunnen ontmoeten in bijvoorbeeld restaurant de Vlinderhof of buiten op het terras.

‘Akert’ is de locatie waar Het Momentum begin 2018 startte, in de huiskamer van de moeder van de oprichtster van dit vrijwilligerscollectief. Met als streven 15 matches in het eerste jaar, wat ruimschoots werd behaald.

Gezocht:

Meelopers; baasje en hond(en)

Een bewoner zou zo graag af en toe met je meegaan om je hond uit te laten. Het eigen hondje wordt zo gemist. En je kunt rondom het huis zo prachtig wandelen, in het Dommeldal! Het zou zo fijn zijn om weer eens met een hond te wandelen…

Iets voor jou en je hond? Neem dan contact met ons op, je zou iemand heel blij maken!

Heb je geen hond maar wel interesse om maatje te worden? Neem dan zeker ook contact met ons op, we hebben nog diverse aanvragen die we ook graag vervullen.

“Het Momentum is een mooi vrijwilligersinitiatief. Ik ben er trots op dat het als eerste bij ons op locatie Akert wordt vormgegeven. Ik zie het dagelijks; het zijn de kleine dingen en de extra aandacht die het doen!”

Jessie Thijssen | Teamleider Akert Ananz Wonen, Welzijn, Zorg

Uitgelicht

Juni 2019:

Het dak eraf!

Op woensdag 12 juni organiseerden we een unieke cabriorit voor bewoners van locatie Akert! Bekijk hier het videoverslag en lees er meer over op Wat kan er nog wel!

 

 

November 2018:

Vakjuryprijs bij St. Anna Zorggroep

Het Momentum heeft in haar eerste jaar in november 2018 de eerste prijs behaald als beste idee/project voor kwaliteitsverbetering bij het Sparkle Innovatieplatform van de St. Anna Zorggroep in Geldrop. Dit platform is voor en door medewerkers en geeft ruimte en ondersteuning om verbeterinitiatieven te delen, er mee te experimenten en te kunnen realiseren. “Het is een podium om goede ideeën te delen en elkaar te inspireren”, aldus Ingrid Wolf, voorzitter raad van bestuur van de St. Anna Zorggroep. Ananz Wonen Welzijn Zorg heeft Het Momentum voorgedragen namens locatie Akert.

Het beste idee

De beste 10 ideeën mochten zich presenteren in een vlog. De vakjury beoordeelde het idee inhoudelijk op basis van de vlog en een mondelinge toelichting. Wat zijn we vereerd dat Het Momentum door de vakjury is uitgeroepen als winnaar! Dit is een mooie erkenning voor onze overtuiging dat er met aandacht op maat nog zoveel geluksmomenten mogelijk zijn voor mensen met dementie en voor onze betrokken en gemotiveerde vrijwilligers, die deze waardevolle momenten mogelijk maken.

 

 

 

AGENDA ACTIVITEITEN

Lees hier alles over de activiteiten voor Ananz locatie Akert, zoals de cabriorit op 12 juni 2019.

Het Momentum CabrioRentEvent

Het Momentum CabrioRentEvent