Ingrediënten voor 10 taartjes:
Deeg:
- 65 gram lichte basterdsuiker
- 115 gram roomboter
- 150 gram bloem, gezeefd
- Geraspte schil van 1/4 citroen
- 2 gram bakpoeder, gezeefd
- Snuf zout
Vulling:
- 250 ml slagroom
- 30 gram kristalsuiker
- 400 gram aardbeien
Extra: 6 eenpersoons-taartvormpjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een stevig deeg. Kan een paar minuten duren.
- Verdeel het deeg in 6 stukjes en leg in elk taartvormpje een stukje deeg.
- Duw het deeg tegen de onder- en zijkant van de vormpjes.
- Bak de taartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze 15 minuten op een rooster afkoelen, ze ze ondersteboven en tik de taartbodems uit de vormpjes.
- Klop de slagroom met suiker luchtig en zet tot het serveren in de koelkast.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakken.
- Vul de taartjes met room en aardbeien en dan ………
Eet smakelijk!
Wil je meer recepten lezen? Kijk dan ook eens naar het boek ‘Toen was koken heel gewoon’ van Lisette. Voor meer info over dit inspiratie-kookboek klik HIER.
Download hier Recept Lisette Bossert voor Het Momentum Zandtaartjes met Hollandse aardbeien en slagroom