# Recept

Wie durft? Pittig stamppotje met blote billen in het gras!

Koken met meer smaak en minder zout

Met een beetje pit kun je de smaakbeleving van een gerecht flink verhogen. Mosterd is zo’n ingrediënt, het is scherp, zuur en zoutig. Een paar schepjes kunnen je gerecht al een heerlijke oppepper geven en de behoefte aan zout verminderen. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 laurierblad
  • ½ groentebouillonblokje
  • 300 gram verse snijbonen
  • 125 gram witte bonen (uitlek-gewicht)
  • 1 kleine ui
  • 1 el roomboter
  • 2 tl bonenkruid (gedroogd)
  • Scheutje melk
  • 2 tl grove mosterd
  • (Kruiden)zout en vers gemalen peper
  • 2 saucijzen
  • Klont boter en een scheut olijfolie
  • piccalilly

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en doe ze in een grote pan met water. Voeg laurier en het bouillonblokje toe.
  2. Breng het water aan de kook, leg een deksel op de pan en kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.
  3. Snij in tussentijd de snijbonen in dunne reepjes.
  4. Breng een pan met water aan de kook en kook de snijbonen in 15 minuten gaar. Giet ze af en zet ze even opzij.
  5. Pel en snipper de ui. Bak deze glazig in de boter, voeg het bonenkruid toe.
  6. Bak in tussentijd de saucijzen bruin en gaar in wat boter met olijfolie.
  7. Giet het kookvocht van de aardappelen af en verwijder het laurierblad.
  8. Schep de gebakken ui, de helft van de witte bonen en de mosterd toe aan de aardappelen en stamp hier een smeuïge stamppot van en voeg daarbij zoveel melk toe als nodig is.
  9. Roer de snijbonen en de resterende witte bonen door de stamppot en voeg een paar halen van de pepermolen toe.
  10. Giet een scheutje water bij het braadvocht van de saucijzen en roer alle aanbaksel los voor een lekkere jus.
  11. Warm de stamppot nog even goed door en serveer met de saucijsjes in jus en piccalilly.

Download hier dit recept, wat Lisette Bossert graag deelt: Momentum – blote-billen-in-het-gras-stamppot

 

Over Bossert Kookwerken

Wat doet Bossert Kookwerken?

  • Samen koken en lekker vers eten toegankelijk maken voor mensen die permanent in een instelling wonen.
  • Eten en drinken inzetten als middel waarmee we kunnen bijdragen aan het leefplezier van mensen met een zorgafhankelijkheid.

Lisette Bossert: “Voor het uitvoeren van mijn missie werk ik graag samen met organisaties die een visie hebben op eten, drinken en welzijn. Organisaties en mensen die net als ik geloven dat samen lekker eten en het ervaren van leef- en werkplezier bijdraagt aan het geestelijk en fysiek welbevinden van bijna ieder mens.”

Meer weten? Ga naar de website!

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Bananen-bonbon Ingrediënten 4 bananen (we hebben 20 plakken banaan ongeveer 3 cm dik ...

Ingrediënten voor 2 personen 2 kleine handappels 2 el rozijnen / krenten 2 ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid