Wat kan er nog wel

Tekenen voor een gezellige middag!

En gezellig werd het in de Auberge in Aarle-Rixtel. Na een korte wandeling doken we al gauw in de warmte van de huiskamer en bogen we ons over het boek vol tekeningen, dat ik had meegebracht.

Samen met de twee dames die beiden bijna levenslang in Geldrop hebben gewoond, bekeek ik het mooie boek ‘Ziezo Geldrop’. Dat heb ik ooit gekregen en kwam nu uitstekend van pas! De dames konden me precies vertellen waarvan die tekeningen waren en zo nodig kon ik hier en daar wat extra informatie geven, dankzij de handige tekstjes die erbij stonden. De dames kenden nog vele namen van de bewoners van vroeger, uit de tijd van de textielindustrie. En natuurlijk het feit dat Dries van Agt ook in een mooi huis in Geldrop heeft gewoond. Verder kwamen we wat handige weetjes tegen over de beeldbepalende kerk in ons centrum. Zo heb ik ook weer wat geleerd.

Toeval

Ook heb ik weer mogen ervaren hoeveel er nog wél kan, ondanks die dementie. We hadden een heel leuke middag met zijn drieën en hebben gezellig gekletst. De volgende keer willen de dames wel weer foto’s kijken, maar ook met Pip wandelen. En ook willen ze dan mijn foto’s zien van Nel, de zus van een van de twee Geldropse dames, die jarenlang samen met mijn moeder in dezelfde huiskamer heeft gezeten, in het verpleeghuis in Geldrop. Zodoende heb ik zeker ook foto’s van Nel, die haar zus vast en zeker nog niet heeft gezien. Wat een toeval, temeer daar Nel ook bekend was met Het Momentum en wekelijks werd bezocht door een van onze vrijwilligers. Wat een kleine wereld weer en wat geweldig dat we daar al pratend achter kwamen.

deel dit