Wat kan er nog wel

Kan oma met haar dementie wel mee naar de uitvaart van opa?

In de week van Wereld Alzheimer Dag vragen wij aandacht voor de moeilijke vragen waarmee u te maken kunt krijgen na een overlijden in de naaste omgeving van een familielid met dementie.

Dit is een vraagstuk waar veel mensen mee te maken krijgen. Ook Uitvaartverzorging van der Stappen uit Geldrop e.o. heeft te maken met dit dilemma. Uit respect voor mensen met dementie en in het kader van Wereld Alzheimer Dag heeft Van der Stappen aan Sylvia van Het Momentum gevraagd hier een blog aan te wijden om zo aandacht te vragen voor dit dilemma en de mogelijkheden die er bijna altijd zijn. Deze blog is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met medici uit verzorgingsinstellingen. De column is geplaatst in meerdere regionale weekbladen en begint als volgt:

In de week van Wereld Alzheimer Dag vragen wij aandacht voor de moeilijke vragen waarmee u te maken kunt krijgen na een overlijden in de naaste omgeving van een familielid met dementie. Zou u het verdrietige nieuws vertellen en zo ja, hoe? En kan uw familielid mee naar de uitvaart of zou u het risico te groot vinden dat dit de verwarring alleen maar groter maakt of dat de ceremonie wordt verstoord?

deel dit