Bijzondere activiteit

Het dak eraf voor bewoners met dementie bij Ananz!

Samen met CabrioRentEvents uit Venlo organiseerden we de geweldige cabrio rit voor 11 bewoners met dementie van woonzorgcentrum Ananz in Geldrop en Heeze.

“Heerlijk,” roept een bewoonster met blossen op de wangen. De schittering in de ogen en een grote lach; haar gezicht spreekt boekdelen. “De geur van de bomen, een straaljager die overvliegt, gewoon beleven dat je buiten bent. Wat heeft meneer genoten!” aldus een enthousiaste vrijwilliger. Een andere vrijwilliger vult nagenietend aan dat ze onderweg volop “En we gaan nog niet naar huis” hebben gezongen. En dat ze hebben genoten van die enkele regendrup die nog uit de bomen viel, maar vooral van de zon!

Waarom een cabrio rit?

Anita Hendericks, eigenaar van CabrioRentEvents zegt er het volgende over: “Cabrio rijden ís een unieke beleving, vol met mooie momenten. Het landschap trekt aan je voorbij, terwijl je geniet van de buitenlucht en leeft in dát moment. Dat past perfect in de visie van Het Momentum en wij vinden het prachtig dat we deze mensen een mooie middag kunnen bezorgen!”

Omdat het kan!

We hebben veel foto’s en video-opnames gemaakt, zodat deze rit altijd nog eens opnieuw beleefd kan worden. Want ook al wordt deze middag misschien snel vergeten door een aantal van onze gasten, ze hebben NU genoten! En daar gaat het om! Mooie momenten voor mensen met dementie, gewoon omdat het kan!”

SUPER BEDANKT

Wij bedanken uiteraard CabrioRentEvents van harte maar ook alle vrijwilligers die ons hebben geholpen! Met het halen en brengen van de cabrio’s in en naar Venlo en met het rijden met onze bewoners. Samen met het team van Ananz hebben jullie een aantal bewoners een geweldige middag bezorgd. Dank daarvoor!

Citaat van een enthousiaste mantelzorgster: “Wij zijn de volgende dag nog even bij mama geweest en het eerste wat ze vertelde was dat ze in een open auto had gereden en dat al haar haren waren weggewaaid. Ze heeft de dag van haar leven gehad. Hoe dan ook, dank je wel dat jullie dat voor haar en andere bewoners mogelijk hebben gemaakt! GE-WEL-DIG😁”

 

 

deel dit