Wat kan er nog wel

Eindelijk elkaar weer even zien!

Onze vrijwilligster Heleen bezocht haar bewoner in een zogenaamde 'Babbelbox'. Deze units zijn geplaatst bij alle woonzorgcentra van Ananz en maken het mogelijk om eindelijk weer de bewoners van het verpleeghuis te bezoeken, veilig achter glas. Onze vrijwilligers mogen hier ook gebruik van maken, in overleg met de mantelzorger. Echt fijn om te doen, volgens Heleen!

“Ik heb regelmatig contact met de familie van mijn bewoner om over en weer te vragen hoe het met ieders gezondheid is en uiteraard als belangrijkste hoe het met mijn meneer gaat. Van de week stuurden ze via de app ook de brief die ze hadden gekregen over de babbelbox. Heb gevraagd of ik ook eens zou gaan en dat werd heel erg op prijs gesteld. Dus vanmiddag heb ik mijn bewoner gesproken. Echt heel leuk! Hij zag er tevreden uit. Hij vertelde dat ze hem fit hielden door hem te laten fietsen op de hometrainer. Ik heb uiteraard gezegd dat dat goed uitkomt voor als we weer kunnen gaan wandelen😊. Na ruim 20 minuten vond hij het genoeg en beëindigde zelf het gesprek maar niet zonder mij heel erg te bedanken (“kom jij speciaal voor mij?”) en te zeggen dat hij het heel fijn vond om me weer te zien. Kreeg ook nog een handkus😂.
Dus met een heel voldaan gevoel ben ik weer naar huis gegaan. Blij dat ik hem gesproken heb, dat ik hem wat afleiding heb kunnen bezorgen en dat we samen weer even gezellig hebben kunnen kletsen en lachen!!”

 

(De foto is een stockfoto, geen weergave van meneer in deze tekst)

deel dit