Vrijwilligers

Maak iemand met dementie gelukkiger!

Een uurtje per week

Wil jij ook een uurtje per week iets bijzonders betekenen voor iemand anders? Laat jij dan iemands ogen weer stralen en zorg jij ervoor dat hij of zij zich weer gehoord of nuttig voelt? Wil je gezellig kletsen, een puzzel of een wandelingetje maken of gewoon even bij iemand zijn?

Misschien wil je de overbelaste medewerkers en mantelzorgers in een verpleeghuis tijdelijk wat ruimte geven, door hen even te ontlasten van de zorg van een bewoner. Of heb jij altijd al meer willen weten over dementie. Wellicht wil je weten of een opleiding of werk in de zorg voor mensen met dementie iets voor jou is? Of wil je graag helpen bij onze bijzondere activiteiten? Wat je reden ook is, je bent welkom bij ons. We hebben je nodig!

Hoe het werkt

Als vrijwilliger word je gematcht met een bewoner van een deelnemend verpleeghuis bij jou in de buurt, op basis van interesse, achtergrond of (vroegere) werkervaring. Dus iets wat de bewoner nog altijd aanspreekt. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat bij mensen met dementie het gevoelsleven en emoties het langste intact blijven. Daar ligt dus de toegang naar contact!

Je bezoekt de bewoner een uurtje per week om samen leuke dingen te doen. Dat varieert van samen een kopje koffie drinken tot een goed gesprek, een spelletje of iets leuks doen buiten de deur.

Voordat we je aan een bewoner voorstellen, volg je 2 workshops ter voorbereiding en maak je kort kennis met een PG (Psycho-Geriatrische) afdeling. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname. Kosteloos. Lees meer daarover onder 'Opleiding en begeleiding' hieronder.

Per direct gevraagd

Wij zoeken vrijwilligers voor bewoners van:

Neem nu contact met ons op voor meer informatie!

Waarom?

Onze vrijwilliger Willem vertelt het je graag:

 

Op de wachtlijst

Heb je interesse, maar worden er nog geen 'vrijwilligers' bij jou in de buurt gevraagd? Meld je dan vrijblijvend aan. Zodra we dan in de buurt zijn, nemen we contact met je op.

Ontmoeten en kennismaken?

Heb je interesse en wil je meer weten? We organiseren regelmatig voorlichtingsavonden en workshops. Meld je aan voor één of meer van de activiteiten hieronder. Geen activiteit op dit moment? Neem dan contact op op om een afspraak te maken!