# Bijzondere activiteit, Wat kan er nog wel

#Till we meet again: Virtueel samen op pad!

In deze coronatijd moeten veel bewoners van verpleeghuizen ook onze bezoekjes missen. Daarom zijn onze vrijwilligers gestart met het sturen van korte, persoonlijke filmpjes naar deze bewoners van activiteiten die zij samen met hun vrijwilliger deden. Zoals de vertrouwde wandeling, het terrasje waar ze wel eens zaten, dat bankje waar ze uren konden kletsen etc. In het filmpje laat de vrijwilliger ook zichzelf zien en praat tegen de bewoner alsof hij/zij erbij is. Zo neemt onze vrijwilliger de bewoner letterlijk even mee naar buiten, ook al is het dan virtueel! Met dank aan Edith van Zalinge, die elke keer weer zorgt voor een mooie montage!

Film jij ook mee met je Iphone?

Hoe meer hoe liever! Ook als je op dit moment niet (meer) gematcht bent met een bewoner in het verpleeghuis kan je toch meedoen! Maak wat opnames van bekende plaatsen in het dorp, in de stad, een mooie boswandeling etc en vertel er wat bij. Stel jezelf even voor aan het begin en neem de mensen mee!

Deze filmpjes geven we een begin en een eind en monteren waar nodig de stukjes aan elkaar. Het is geweldig dat Edith van Zalinge, journalist en camjo, hier belangeloos aan meewerkt! Daarna sturen we de filmpjes naar de verpleeghuizen waar ze zullen worden vertoond.  Wie vindt het leuk om hieraan mee te werken? Laat je me dat even weten en wat je zou willen filmen? Dan hebben we een idee wat we kunnen verwachten.

Tips bij filmen met de Iphone

Inhoud

 • Begin met beeld van jezelf. “Hallo, hier ben ik, Marietje. Zullen we vandaag weer eens naar de markt toegaan?”
 • Film de wandeling die je met je bewoner maakte. Op bepaalde ‘herkenbare’ punten leuk om even zelf weer in beeld te komen en te wijzen. Zoals “kijk daar is de toren” of “daar is het huis van ome Piet”. En dan ook daarna even heel bewust op die plekken het beeld gericht houden.
 • Ook een slot aan de film is leuk, bijvoorbeeld het terras waar jullie altijd zaten. Of het verzorgingshuis. Of een leeg kopje koffie als je samen koffie drinkt.
 • Als je de muzieksmaak van je bewoner kent, kunnen we deze misschien onder een gedeelte van de beelden monteren.

Technische tips

 • Film altijd landscape (liggend beeld). Daarbij draai je je telefoon dus een kwartslag.
 • Als je beweegt met je camera, doe dat dan langzaam.
 • Inzoomen op iets is altijd leuk. Ook hier geldt langzaam aan.
 • Duidelijk spreken en niet te snel.
 • Denk aan portretrecht als je andere mensen herkenbaar in beeld brengt. Niet iedereen houdt daarvan dus vermijd herkenbare opnames van vreemden en passanten.
 • Duur filmpje voor de bewoner: ongeveer  2- 2,5 minuten. Maar je mag veel meer materiaal filmen, dan monteren wij het wel tot een passend filmpje. Dat mogen ook verschillende losse opnames zijn.
 • Stuur de opnames via www.wetransfer.com gratis naar info@hetmomentum.nl

 

Wil je een voorbeeld zien van zo’n filmpje? Kijk dan hier!

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Onze camera-journalist (camjo) Edith van Zalinge maakte met haar Iphone deze opnames van ...

Hierbij presenteren we het eerste recept uit het smaakvolle kookboekje ‘Recepten om nooit ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid