Wat kan je doen ...

Verpleeghuizen

Als verpleeghuis kan je ervoor kiezen om samen te werken met ons enthousiaste vrijwilligerscollectief. Daarnaast kan je als organisatie meer onderling begrip en samenwerking stimuleren en merken dat dit werkt! Het bevordert de rust op de afdeling en zowel mantelzorgers en vrijwilligers als zorgmedewerkers voelen zich beter door minder frustraties. En er komt meer ruimte voor meer persoonlijke aandacht voor de bewoners met dementie! Want er kan nog zoveel wél als we de handen ineen slaan, meer begrip voor elkaars situatie krijgen en beter gaan samenwerken. En om dat te bereiken, zijn onze workshops 'Pak Het Momentum!" een belangrijke stap in de goede richting!
Waarom

Minder ruis tussen formele en informele zorg.

Het Momentum is vanaf 2018 met haar vrijwilligerscollectief actief in verpleeghuizen. We hebben prachtige matches, waarin vrijwilliger, mantelzorger en zorgmedewerkers goed samenwerken voor mooie momenten voor de bewoner.

Helaas kennen we ook verhalen, die minder positief verlopen. Onbegrip en slechte communicatie tussen diverse partijen zijn vaak de oorzaak van een vervelende sfeer. Een situatie die niemand ten goede komt.

Wij begrijpen de druk waarmee zorgmedewerkers en mantelzorgers te maken hebben. Een druk die zelfs van invloed kan zijn op te maken keuzes, die niet altijd in het belang zijn van de bewoners. 

Het Momentum verzorgt daarom de workshops ‘Pak HetMomentum’ voor vrijwilligers, mantelzorgers en zorgmedewerkers. Voor meer praktische kennis rondom dementie, meer onderling begrip en een betere samenwerking. Zodat iedereen met plezier kan meewerken aan meer persoonlijke aandacht voor mensen met dementie. Omdat er dan nog zoveel wél kan!

Pak Het Momentum!
Omdat alles begint met goed contact.

 

Praktisch toepasbare kennis over hoe dementie werkt.

Handvatten om de onderlinge samenwerking te verbeteren.

Heel veel praktische tips en inspirerende verhalen.

Aandacht voor de complexiteit van zorgverlening.

Aandacht voor de verschillende belangen.

Een goede mix van theorie en ervaring uit de praktijk.

Eventueel werven we ook nieuwe vrijwilligers.

Workshop Programma

Pak Het Momentum!

De beste resultaten bereiken we bij verpleeghuizen waar we het complete workshop programma ‘Pak Het Momentum!’  voor vrijwilligers, mantelzorgers en zorgmedewerkers geven. Het is ook mogelijk om een keuze te maken uit één van de reeks van twee workshops. Bekijk de details van alle workshops en laat ons weten welke het meest aanspreken op dit moment. Of vraag ons naar de mogelijkheid voor een workshop ‘op maat’

Veelgestelde vragen

Zeker, we hebben al een goede samenwerking met 6 verpleeghuizen in regio Eindhoven en regio Amsterdam, waarvoor we vele vrijwilligers hebben opgeleid en info-avonden voor mantelzorgers en zorgmedewerkers hebben georganiseerd.

Wij vertellen je graag persoonlijk over de mogelijkheden van onze workshops als we weten waaraan je waarom behoefte hebt. Op basis van deze informatie kunnen wij een begroting afgeven. Neem daarom even contact met ons op!

Wij verzorgen de workshops op jullie locatie. Samen kiezen we een gewenst tijdstip.

Zeker kan dat! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Referenties

Verpleeghuizen

Anna Ouderenzorg locatie Heide

# Verpleeghuis

In voorjaar / zomer 2024 verzorgen we 3 x onze 2 Pak Het Momentum workshops voor zorgmedewerkers op locatie Heide. Het management hecht veel waarde aan onze ervaringen als mantelzorger en vrijwilliger en wil graag haar zorgmedewerkers daar deelgenoot van maken. Dit alles in het kader van een betere samenwerking tussen formele en informele zorg en in de overtuiging dat er nog zoveel wél kan voor de bewoners met dementie.

Zorgcentrum St. Barbara

# Verpleeghuis

Voor Zorgcentrum St. Barbara in Dreumel verzorgen wij 2 Pak Het Momentum workshops voor haar vrijwilligers en familie van bewoners. Het Zorgcentrum wil graag de vrijwilligers en familie van bewoners zo goed mogelijk bijstaan en ondersteunen en kiest daarom voor deze praktische en informatieve workshops, die zijn samengesteld met ervaringen uit de praktijk van vrijwilligers en mantelzorgers.

Cordaan Berkenstede

# Verpleeghuis

De samenwerking met Berkenstede in Diemen was een logisch gevolg op onze samenwerking met Cordaan Berkenstede. Ook hier is sprake van een aantal mooie matches, na het volgen van onze workshops voor vrijwilligers. Bijzonder is dat hier 2 matches zijn gemaakt op basis van dierenliefde. Een van de bewoonsters had destijds zelfs een reddingsstation voor honden opgericht en mist dus echt het contact met honden! Mooi dus dat onze vrijwilligers hun hond graag meenemen tijdens een wandeling, zodat ‘hun’ bewoner heerlijk kan knuffelen en genieten van onvoorwaardelijke dierenliefde!

Cordaan Beth Shalom

# Verpleeghuis

Via een telefoontje uit Israel kwam het Momentum terecht in Amsterdam! Er bleek heel weinig bezoek te komen in het Joodse verpleeghuis Beth Shalom doordat er van de weinige familie veel leden in Israel of Amerika woonde. Een zoon van een van de bewoonsters trok daarom aan de bel. Midden in de coronaperiode zijn we gestart maar het is zeker een mooie samenwerking geworden! Met mooie workshops, matches en diverse mooie verwenochtenden dankzij onze samenwerking met RITUALS.

Glorieux Zorg en Wonen

# Verpleeghuis

Sinds 2019 werken we samen met Glorieux in Eindhoven, waar we al tientallen mooie matches mochten verzorgen. Ook verzorgden we daar diverse workshops voor vrijwilligers, groepsactiviteiten zoals kookworkshops, een heerlijke high tea en het meerijden van de Lichtjesroute.

Anna ouderenzorg Nicasius

# Verpleeghuis

Anna Ouderenzorg uit Geldrop-Mierlo en Heeze doet sinds de start in 2018 mee aan Het Momentum met 3 verpleeghuizen. We hebben inmiddels tientallen mooie matches gemaakt, diverse geweldige groepsactiviteiten gedaan en tientallen vrijwilligers opgeleid met de Momentum workshops. Samen wonnen we in 2019 de prestigieuze Anneke van der Plaats award voor onze succesvolle aanpak van de omgevingsmethodiek voor bewoners van verpleeghuizen.

Hier een voorbeeld van onze vele activiteiten; het meerijden van de vermaarde Eindhovense Lichtjesroute i.s.m. Lionsclub de Keersop!

Anna Ouderenzorg Berkenheuvel

# Verpleeghuis

Anna Ouderenzorg uit Geldrop-Mierlo en Heeze doet sinds de start in 2018 mee aan Het Momentum met 3 verpleeghuizen. We hebben inmiddels tientallen mooie matches gemaakt, diverse geweldige groepsactiviteiten gedaan en tientallen vrijwilligers opgeleid met de Momentum workshops. Samen wonnen we in 2019 de prestigieuze Anneke van der Plaats award voor onze succesvolle aanpak van de omgevingsmethodiek voor bewoners van verpleeghuizen.

Hier een voorbeeld van onze vele activiteiten; de zeer geslaagde campingdag:

Anna Ouderenzorg Akert

# Verpleeghuis

Anna Ouderenzorg uit Geldrop-Mierlo en Heeze doet sinds de start in 2018 mee aan Het Momentum met 3 verpleeghuizen. We hebben inmiddels tientallen mooie matches gemaakt, diverse geweldige groepsactiviteiten gedaan en tientallen vrijwilligers opgeleid met de Momentum workshops. Samen wonnen we in 2019 de prestigieuze Anneke van der Plaats award voor onze succesvolle aanpak van de omgevingsmethodiek voor bewoners van verpleeghuizen. Locatie Akert verhuisde in mei 2023 naar locatie Heide in Berkenheuvel.

Waarom Het Momentum?

Omdat er nog zoveel wél kan!

De zorg voor mensen met dementie is complex, veeleisend en zwaar. Meer begrip en betere samenwerking tussen alle betrokkenen zal de last die op de schouders van zorgverleners rust, verminderen.

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Hoofdmenu

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid