# Persoonlijk verhaal

Vakjuryprijs voor een droom, die ik met steeds meer mensen deel!

Wat 11 maanden geleden begon als een pilot op de PG-afdeling van mijn moeder bij Ananz Wonen Welzijn Zorg, krijgt nu al landelijk aandacht vanuit allerlei instanties waaronder het Oranje Fonds en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Inmiddels hebben meerdere zorginstellingen, een mbo-opleiding en een overkoepelende brancheorganisatie voor zorgorganisaties aangegeven ook interesse te hebben voor Het Momentum. En als klap op de vuurpijl won onze pilot de vakjuryprijs voor het beste project van de Sparkling Lunchbreak, een podium waarbij collega’s van de St. Anna Zorggroep elkaar verbeterinitiatieven op het gebied van kwaliteit & veiligheid presenteren.

Vanuit persoonlijke overtuiging als mantelzorger

Het Momentum is ontstaan vanuit mijn persoonlijke ervaring als mantelzorger dat contact met iemand met dementie in alle fasen zeker zinvol blijft. In al die jaren dat mijn moeder inmiddels in een zorginstelling woont, heb ik ervaren dat ik elke dag contact met haar kan blijven maken. Ondanks haar dementie, die langzaamaan verergert. De vorm verandert wel; van shoppen bij de Bijenkorf tot een wandelingetje in de rolstoel. Of gewoon samen een kopje koffie drinken, hand in hand. Maar belangrijk is dat het contact is gebleven, al die jaren. En hoe mijn moeder en ik daarvan genieten, elke dag weer.

Mijn droom: meer geluk en zingeving voor mensen met dementie

Helaas zien we vaak dat het kringetje rondom iemand met dementie flink kleiner wordt. En dat terwijl bezoek en normale sociale benadering zo belangrijk zijn!  Zo ontstond langzaamaan mijn droom om samen met vrijwilligers zoveel mogelijk mensen met dementie mooie contactmomenten te bezorgen. Het was in het begin van de pilot best spannend of we hiervoor wel vrijwilligers zouden kunnen vinden. Want mensen met dementie leek een doelgroep te zijn, waarover heel veel vooroordelen bestaan.

Inspireren

In de hoop dat mijn positieve ervaringen mensen kunnen inspireren, vertel ik in blogs en persoonlijke verhalen over onze kostbare momenten samen. En dit spreekt aan! De aanmeldingen van vrijwilligers lopen goed en we zitten nu middenin de opleiding van de tweede groep voor Ananz. Allemaal weer betrokken en gemotiveerde mensen die zich graag een uurtje per week inzetten voor iemand met dementie. Inmiddels heeft Ananz dankzij de geslaagde matches toegezegd Het Momentum in te willen zetten op al haar PG-afdelingen.

Samen van droom naar realiteit!

Vanuit dit positieve gevoel willen we verder, naar meer zorginstellingen met meer vrijwilligers. Met steeds meer mensen delen we onze droom dat deze aandacht op maat bereikbaar wordt voor zoveel mogelijk mensen met dementie in zorginstellingen! Deelt u onze droom ook? Meld u dan meteen even aan! Tot snel!

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Ik ga naar de meneer met wie ik altijd zo leuk kon praten. ...

Als mevrouw slaapt in de huiskamer, maak ik contact door even over de ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid