# Wat kan er nog wel

Tekenen voor een gezellige middag!

Samen met de twee dames die beiden bijna levenslang in Geldrop hebben gewoond, bekeek ik het mooie boek ‘Ziezo Geldrop’. Dat heb ik ooit gekregen en kwam nu uitstekend van pas! De dames konden me precies vertellen waarvan die tekeningen waren en zo nodig kon ik hier en daar wat extra informatie geven, dankzij de handige tekstjes die erbij stonden. De dames kenden nog vele namen van de bewoners van vroeger, uit de tijd van de textielindustrie. En natuurlijk het feit dat Dries van Agt ook in een mooi huis in Geldrop heeft gewoond. Verder kwamen we wat handige weetjes tegen over de beeldbepalende kerk in ons centrum. Zo heb ik ook weer wat geleerd.

Toeval

Ook heb ik weer mogen ervaren hoeveel er nog wél kan, ondanks die dementie. We hadden een heel leuke middag met zijn drieën en hebben gezellig gekletst. De volgende keer willen de dames wel weer foto’s kijken, maar ook met Pip wandelen. En ook willen ze dan mijn foto’s zien van Nel, de zus van een van de twee Geldropse dames, die jarenlang samen met mijn moeder in dezelfde huiskamer heeft gezeten, in het verpleeghuis in Geldrop. Zodoende heb ik zeker ook foto’s van Nel, die haar zus vast en zeker nog niet heeft gezien. Wat een toeval, temeer daar Nel ook bekend was met Het Momentum en wekelijks werd bezocht door een van onze vrijwilligers. Wat een kleine wereld weer en wat geweldig dat we daar al pratend achter kwamen.

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

  Het filmpje is zeer goed ontvangen! Zie hier de reactie van de ...

Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds mochten wij met onze vrijwilligers de ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid