# Persoonlijk verhaal

Swingen in de disco!

 

“Gezellig!”

Zoals meestal wil Toos overigens niet met me mee naar het zitje. Met moeite krijg ik haar de kant op die ik voor ogen heb. Zitten we eenmaal dan slaat de stemming vrijwel meteen om en vindt ze het best fijn om met mij wat te zitten praten en knuffelen met haar pop. Ik sla een arm om haar heen, streel haar handen en haar wang en praat met bijna alles mee, alsof ik iedereen ken en alles begrijp. “Ik ben je vriendin,” zeg ik nu en dan tegen haar. “Ik vind het fijn om gezellig bij jou te zitten.”

Rockchick forever!

Er is ‘disco’ wanneer ik op dinsdagmiddag arriveer. Toos loopt in haar eentje in de centrale hal. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik troon haar (met het gebruikelijke tegenstribbelen) mee naar de muziek maar niet nadat ik een grote pop uit een kinderwagen heb genomen om haar af te leiden van een man die ze plots papa noemt en dwingend volgt. Binnen in de ‘discozaal’ blijkt direct dat Toos een goed gevoel voor ritme heeft en enorm geniet van de muziek. Ze leeft op, lacht voortdurend, beweegt de pop op de maat, dirigeert eventjes en praat beter dan ik haar ooit heb horen doen. Ze reageert opgetogen als ze een vrijwilliger met een bewoonster zoetjes ziet dansen. “Wil je dansen, Toos?” vraag ik. Ze staat op en leidt mij, ja: zij leidt mij! Ik volg haar bewegingen, die ineens veel losser zijn dan ik van haar gewend ben. Ze varieert de bewegingen, tilt meermaals mijn arm op om eronderdoor te draaien, lacht en geniet volop. Ze lijkt een beetje een oude rockchick zo. Ik ben volledig verbaasd dat ze zo goed kan bewegen en met zoveel schwung. Wat hebben we een plezier!

De betovering is verbroken voor nu…

Wanneer we teruglopen naar de woning loopt Toos nog eventjes soepel en vrolijk maar al snel vertraagt haar pas en begint ze zorgelijk te praten. De betovering is verbroken. Ik neem me voor om vaker met haar naar de muziek te gaan nu ik weet dat ze hier haar gouden uurtje kan beleven.

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Op een mooie, tamelijk warme middag ging ik met mevrouw een wandeling in ...

…Ik vroeg haar hoe haar bril eruitzag. Een andere bewoner kwam er tussendoor; ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid