Wat kan je doen ...

Sponsors

Zonder de hulp van allerlei organisaties, bedrijven en particulieren in geld en diensten zouden we niet hebben kunnen bereiken waar we nu staan. Want de sponsors maken het mogelijk dat mensen met dementie in verpleeghuizen zoveel mooie momenten kunnen beleven. En mede dankzij onze sponsors kan ons collectief van vrijwilligers zo hard groeien. Elke bijdrage maakt een groot verschil voor iemand met dementie ...
Waarom

Jouw donatie is van onschatbare waarde

Mensen met dementie worden vaak vergeten. En dat terwijl we in een maatschappij leven waarin we zeggen dat iedereen ertoe doet! Inclusie is hét woord van deze tijd. Maar hoe zit het dan met mensen met dementie? 

Dankzij jouw bijdrage kan jij deze mensen weer laten stralen. Of jouw hulp nou indirect is via aandacht in de media of direct via een activiteit of donatie; jouw bijdrage is van onschatbare waarde! Omdat mensen met dementie even hun ziekte kunnen vergeten en genieten van de aandacht die ze krijgen, dankzij jou!

 

 

 

 

 

Je maakt mensen met dementie echt blij met een leuke activiteit.

Je draagt bij aan een betere wereld.

Je doet iets goeds voor de maatschappij.

Je ontlast mantelzorgers en zorgmedewerkers.

Goed voor je public relations en imago.

Je helpt Het Momentum om meer te doen voor alle betrokkenen.

Wat kun je doen?

Er kan nog zoveel wél!

Een activiteit organiseren, subsidie of geld geven, je kunt op allerlei manieren een bijdrage leveren als sponsor van het Momentum. We zijn blij met alle hulp die we krijgen.
Donatie

Wil jij ons helpen met een donatie in de vorm van een dienst/product of geld, zodat we kunnen blijven inspireren? Een organisatie als Het Momentum kost geld, ondanks de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Met extra donaties kunnen we nog meer mensen bereiken en daarnaast extra verwenmomenten verzorgen voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en vrijwilligers! Interesse? Maak meteen even een afspraak, dan bespreken we samen de mogelijkheden!

Activiteit

Wil jij mensen met dementie en hun mantelzorger/vrijwilliger laten genieten van nog meer prachtige momenten samen? Dat kan! Want mensen met dementie vinden nog steeds dingen leuk. Genieten behoort dan ook zeker nog tot de mogelijkheden! Daarom staan wij open voor ontelbaar veel activiteiten, die we graag samen met jou organiseren! Heb jij een voorstel? Maak meteen even een afspraak, dan bespreken we samen de mogelijkheden!

Publiciteit

Wil je meehelpen om onze boodschap steeds verder te verspreiden? Dat kan via free publicity in jullie media /op jullie platformen. Indien gewenst kunnen wij teksten, vlogs en andere beeldopnames zelf verzorgen, alleen de plaatsingsruimte niet! Hebben jullie een mooi voorstel voor ons? Maak dan nu meteen een afspraak zodat we snel de mogelijkheden kunnen bespreken!

Veelgestelde vragen

Zeker! Iedere bijdrage is welkom. In geld, diensten , producten of activiteiten. Of wellicht heb je zelf een goed idee? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Zeker, via de collectieve verzekering van het deelnemend verpleeghuis of gemeente regelen we dat voor je!

Naast de dank van de betrokken mensen ook de mogelijkheid van publiciteit in de media en op onze social media, plaatsing van je bedrijfslogo op onze site, een vlog ter promotie/herinnering, etc. etc. We bespreken graag de mogelijkheden!

Nee, helaas beschikken we niet over een ANBI-status.

Wie gingen je voor

Sponsors

Geldropse Kruisvereniging

# Donatie

De Geldropse Kruisvereniging houdt op te bestaan en heeft besloten om iets na te laten aan zorggerelateerde organisaties. Wij zijn de Geldropse Kruisvereniging zeer dankbaar voor hun mooie donatie aan onze stichting!

Oranje Fonds

# Subsidie

Het Oranje Fonds ondersteunt financieel de verpleeghuizen die deelnemen aan Het Momentum. Mede dankzij deze bijdrage  kan Het Momentum gedurende 1 jaar actief op maat voor die verpleeghuizen vrijwilligers werven, opleiden en begeleiden. In dat jaar wordt een organisatie neergezet van vrijwilligers die daarna ook intern kan worden voortgezet. Het Momentum blijft in beeld na dat jaar met de mogelijkheid van workshops voor vrijwilligers, mantelzorgers en zorgmedewerkers over wat er nog allemaal wél kan, begeleiding en algemene werving.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

# Publiciteit

In de beginjaren mochten we regelmatig een gastblog schrijven op de sociale media van dit ministerie. Dat leverde ons veel naamsbekendheid op, waarvoor wij nog altijd dankbaar zijn. De coronacrisis maakte een eind aan de plaatsing van deze columns.

Actiz branchevereniging

# Publiciteit

ActiZ is de branchevereniging van circa 400 zorgorganisaties, die met bijna 500 duizend medewerkers twee miljoen kwetsbare ouderen en chronisch zieken verplegen en verzorgen. Thuis, in het verpleeghuis en in verblijfsvoorzieningen tussen ziekenhuis en thuis in. Door haar omvangrijke en diverse achterban is ActiZ gesprekspartner voor ambtelijk en politiek Den Haag, spreekbuis en nieuwsmakelaar voor media. ActiZ werkt in de landelijke belangenbehartiging nauw samen met andere betrokken partijen, zoals zorgverzekeraars, beroepsverenigingen, woningcorporaties, gemeentes, vakbonden en patiëntenorganisaties.

Actiz liet ons aan het woord op de social media en in haar magazine, na een mooi interview.

Alzheimer Nederland

# Publiciteit

Alzheimer Nederland zet zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs en collectanten, werken wij aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Wij hebben één doel voor ogen: vooruitgang! Wij zijn er trots op dat Alzheimer Nederland ons ondersteunt door geregeld onze communicatie te delen via haar social media.

 

Van Lanschot Bankiers

# Donatie

Van Lanschot Bankiers maakte het met een donatie mogelijk dat we de bewoners van Glorieux Zorg en Wonen uit Eindhoven konden trakteren op een heerlijke high tea in een kasteelhoeve. Van Lanschot verzorgde deze donatie als werkgever van een van onze vrijwilligers!

RITUALS

# Activiteit

RITUALS geeft haar medewerkers de kans om iets te betekenen voor de medemens tijdens de zogenaamde Karmadagen. Wij mochten al 2 x een RITUALS team verwelkomen bij verpleeghuis Beth Shalom voor een heerlijke verwenochtend voor de bewoners! Wij zijn dankbaar dat de medewerkers van RITUALS Het Momentum hebben gevonden om hier wat te betekenen voor onze deelnemers!

Denkbeeld

# Publiciteit

Denkbeeld, tijdschrift voor Psychogeriatrie is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat. Het tijdschrift schenkt aandacht aan alle problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Het is het eerste en enige Nederlandstalige tijdschrift voor iedereen die beroepsmatig, als vrijwilliger of als familielid direct betrokken is bij de zorg voor de oudere mens. Wij zijn er trots op dat Denkbeeld uitvoerig onze visie belichtte in een mooi artikel!

Sluyterman van Loo

# Subsidie

Dankzij Sluyterman van Loo kon Het Momentum eigen kleurprenten laten ontwikkelen, waarmee mensen met dementie respectvol worden uitgenodigd om te kleuren. Nostalgie en herkenning staan hierin centraal. We zijn Sluyterman van Loo dankbaar voor deze kans en Luc Lemmens voor zijn prachtige, op maat kleurprenten!

Sinterklaaskasteel Geldrop

# Activiteit

Het Sinterklaaskasteel Geldrop nodigde in samenwerking met Het Momentum bewoners en begeleiders uit van alle verpleeghuizen in Geldrop-Mierlo voor een Sinterklaasviering op maandagochtend 27 november 2023! En het werd een geweldig feest!

Bekijk hier de vlog van dit mooie samenzijn!

 

Sweetspot Health & Wellbeing

# Communicatie

Sweetspot werkt alleen met bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en welzijn van mensen. Sweetspot helpt deze bedrijven met haar passie en specifieke kennis van de health & wellbeing markt! Sweetspot helpt ons belangeloos met de opzet en inrichting van onze wervingscampagnes op social media.

Klessebasjes

# Activiteit

Samen met Bossert Kookwerken en Klessebasjes verzorgden we 18 kookworkshops in 3 verpleeghuizen, waarin nostalgie en herkenning centraal stonden. Smakelijke verhalen en herinneringen werden gedeeld tijdens het nuttigen van zelfgemaakte gerechten!

Zie de vlog van deze activiteit bij Bossert Kookwerken!

Bossert Kookwerken

# Activiteit

Samen met Bossert Kookwerken en Klessebasjes verzorgden we 18 kookworkshops in 3 verpleeghuizen, waarin nostalgie en herkenning centraal stonden. Smakelijke verhalen en herinneringen werden gedeeld tijdens het nuttigen van zelfgemaakte gerechten!

Mantelzorgelijk

# Publiciteit

Mantelzorgelijk is het grootste onafhankelijke lotgenoten- en expertiseplatform door en voor mantelzorgers. Samen dienen we hetzelfde doel en daarom ondersteunen we elkaar met het delen van posts, die ons beiden aangaan.

Young Capital

# Publiciteit

Young Capital is het recruitmentbureau met meer dan 20.000 kandidaten per week aan het werk met de grootste jongerendatabase van Europa.

We hebben dankzij Young Capital een mooie samenwerking met NL voor elkaar, met speciale aandacht voor jonge vrijwilligers.

NL voor elkaar

# Publiciteit

We hebben via Young Capital een mooie samenwerking met NL voor elkaar, met speciale aandacht voor jonge vrijwilligers.

Congres de wondere wereld van dementie

# Publiciteit

Het Momentum mag tijdens diverse gelegenheden vertellen over haar activiteiten en visie. Een voorbeeld daarvan is het vermaarde congres ‘De wondere wereld van dementie’, dat zich baseert op de visie van dr. Anneke van der Plaats.

Studio Diemen

# Publiciteit

In januari 2023 mochten we in een 1,5 uur durende live radio-uitzending alles vertellen over onze inzet in verpleeghuis Berkenstede in Diemen. Met dank voor deze mogelijkheid om zo onze boodschap verder te verspreiden!

Eindhovens Dagblad

# Publiciteit

In het Eindhovens dagblad mogen wij met regelmaat berichten over nieuwsfeiten binnen ons succesvolle initiatief. Met dank voor de free publicity!

Thuis in Geldrop / Mierlo

# Publiciteit

In het maandblad ‘Thuis in’  in regio Geldrop-Mierlo mogen wij met grote regelmaat berichten over ons succesvolle initiatief. Met dank voor de free publicity!

Middenstandsbelangen

# Publiciteit

In het weekblad Middenstandsbelangen in regio Geldrop-Mierlo mogen wij met grote regelmaat berichten over ons succesvolle initiatief. Met dank voor de free publicity!

Lionsclub De Keersop

# Activiteit

Dankzij Lionsclub De Keersop uit Eindhoven kunnen bewoners van de verpleeghuizen in Geldrop-Mierlo, Heeze en Eindhoven jaarlijks de Lichtjesroutes ervaren. Ze worden opgehaald door leden van de Lionsclub en rijden samen deze mooie route. Altijd mooi dat er dan weer verhalen en emoties loskomen. Het is een mooie rit voor zowel de bewoners als de chauffeur. Zo mooi dat Lionsclub De Keersop ervoor heeft gekozen dit als jaarlijkse activiteit te verzorgen.

Dementievriendelijk Geldrop

# Inspiratie

Met Dementievriendelijk Geldrop als partner werken we samen aan een wereld met meer aandacht voor mensen met dementie. Dat doen we door samen te sparren tijdens vergaderingen en elkaar te versterken waar mogelijk.

Samen dementievriendelijk

# Publiciteit

Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De site samendementievriendelijk.nl deelt geregeld een post van onze social media.

Buro 7

# communicatie

Buro 7 heeft voor ons het ontwerp verzorgd van de Pak Het Momentum kaart. Wij zijn dankbaar voor het mooie ontwerp en trots op deze samenwerking.

 

Edith van Zalinge journalistieke producties

# communicatie

Edith van Zalinge is onze vaste camjo (camera-journalist) die gedeeltelijk belangeloos en gedeeltelijk tegen mvo tarief onze vlogs opneemt en produceert. We zijn dankbaar voor haar betrokkenheid en vakwerk en dat zij onze passie deelt voor het goede doel!

Cabrio Rent Event

# Activiteit

Cabrio Rent Event stelde kosteloos 11 cabrio’s ter beschikking waardoor bewoners van Anna Ouderenzorg en hun vrijwilligers een middag konden genieten van een mooie rit in de regio. Het dak ging eraf en het werd puur genieten!

Yolanda Reincke

# Website ontwerp en bouw

Yolanda Reincke is vanaf het begin van Het Momentum betrokken bij de organisatie en het beleid. Zij helpt ons zeer met haar strategisch denkvermogen en met het goed doordenken en opzetten van een mooie, duidelijke website. Haar werk wordt zeer gewaardeerd, onze website valt op en we krijgen vaak mooie complimenten hiervoor. Alle credits dus voor Yolanda!

Ecris communicatie

# communicatie

Ecris communicatie helpt gedeeltelijk tegen mvo tarief en gedeeltelijk belangeloos om de boodschap van Het Momentum zo breed mogelijk te verspreiden!

Waarom Het Momentum?

Omdat er nog zoveel wél kan!

Dankzij de hulp van allerlei organisaties, bedrijven en particulieren in geld en diensten kunnen we nog meer aandacht geven aan mensen met dementie. Samen kunnen we nog meer mooie momenten creëren voor bewoners van verpleeghuizen en zijn er meer mogelijkheden om ons collectief van vrijwilligers te laten groeien. Help je mee?

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Hoofdmenu

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid