# Bijzondere activiteit, Wat kan er nog wel

Smaakvolle zomeractiviteiten!

Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds mochten wij met onze vrijwilligers de zomermaanden van 2021 binnen Ananz Wonen Welzijn Zorg en Zorg & Wonen Glorieux diverse bewoners verwennen met een leuk culinair en actief programma tijdens 3 x 6 bijeenkomsten! Dit deden we samen met Lisette Bossert van www.bossertkookwerken.nl en Chantal van der Nat van www.klessebasjes.nl.

Het idee is dat eten het instrument kan zijn voor meer geluksmomenten voor bewoners, mits ze mogen helpen als ze willen bij de voorbereiding, waarna we gezamenlijk smulden van het zelfgemaakte lekkers. Dit is ook de reden dat Lisette met wie dat wil alles aan tafel doet; van wassen, snijden, koken tot bakken. Het was een eye-opener om te zien wat dat zelf doen kan doen! Zingeving geeft mensen echt weer eigenwaarde. De mooie verhalen kwamen los en men genoot om samen aan een lange tafel te zitten. Echt samen. Onze vrijwilligers assisteerden en de boekjes van Klessebasjes dienden als mooie gespreksopening tijdens de bijeenkomsten en in de periodes daartussen.

Verbinding

Wat ons als initiatiefnemers bindt? De liefdevolle zorg voor onze moeders en onze passie voor mooie momenten voor mensen met dementie. #omdaternogzoveelwelkan #dementie

 

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Stichting Het Momentum, het vrijwilligerscollectief en inspiratiebron met aandacht voor mensen met dementie, ...

Ook op vakantie denken onze vrijwilligers aan ‘hun’ bewoners. Geweldig, de vlog die ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid