# Nieuws

Samen op stap!

Samen op stap

Dit is het thema van Wereld Alzheimer Dag op 21 september 2022. En dat zou zomaar ook ons thema kunnen zijn binnen ons vrijwilligerscollectief Het Momentum. Want in de 4 jaar van ons bestaan hebben we al bijna 100 matches mogen verzorgen tussen bewoners van diverse verpleeghuizen in het land en onze vrijwilligers.

Persoonlijke matches

Matches die samen op stap gaan. Elke week weer. Samen naar buiten; naar het terras, naar het bos, naar de winkel, op bezoek. Of samen op stap binnen het verpleeghuis; naar de huiskamer, naar de tuin of denkbeeldig terug in de tijd via nostalgische foto’s en muziek. Wat de bewoner en vrijwilliger samen leuk vinden.

Bijzondere activiteiten

Naast alle matches gaan we binnen ons collectief nog meer samen op stap met bewoners van verpleeghuizen. Dankzij andere organisaties en bedrijven die ons helpen om meer mooie momenten te verzorgen. Tijdens bijzondere activiteiten.

Een mooie week!

In de week rondom Wereld Alzheimer Dag hebben we 4 van deze activiteiten. We begonnen met een heerlijke high tea voor de bewoners en vrijwilligers van Glorieux Zorg en Wonen uit Eindhoven in het Kasteel van Geldrop. Mogelijk gemaakt door Van Lanschot Bankiers en door het Oranje Fonds. Verder hebben we in deze week nog drie activiteiten. Bewoners en vrijwilligers of mantelzorgers worden opgehaald door leden van Lionsclub de Keersop voor een mooi ritje door het prachtig verlichte Eindhoven tijdens de Lichtjesroute

Samen op stap

Als er één overeenkomst is binnen dit thema zijn het wel de stralende gezichten van de bewoners en hun begeleiders en hun reacties nadien. Van een glimlach tot een welgemeend dank je wel. 

Geen dank, lieve mensen. Wij doen het graag, samen met al die mensen die ons helpen. Omdat er nog zoveel wél kan, ondanks dementie! Ook samen op stap dus!

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Het Momentum is trots op haar nieuwe samenwerkingspartner Lionsclub De Keersop. De leden ...

Stichting Het Momentum start een samenwerking met Luuk Lemmens. Luuk is een fantastisch ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid