Recept
Appeltjes uit de oven
Mensen op leeftijd met dementie genieten vaak van de smaken uit hun jeugd. Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, kun je veel oudere mensen gelukkig maken met een warm toetje. Neem deze appeltjes uit de oven, samen met mijn 80-jarige moeder maakte ik dit favoriete toetje uit haar kindertijd.

Ingrediënten voor 2 personen
- 2 kleine handappels
- 2 el rozijnen / krenten
- 2 snufjes kaneel
- 2 beetjes rasp van een citroen
- 250 ml volle melk
- 25 gram griesmeel
- 20 gram suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor
- Plaats de appeltjes in twee 1-persoons-ovenschaaltjes of in een grotere schaal voor twee personen.
- Vul de appels met de boter, rozijnen, kaneel en citroenrasp.
- Zet de schaal met appels in de oven en bak ze in ongeveer 30 minuten bijna gaar.
- Maak in tussentijd de griesmeelpap: breng de melk aan de kook en voeg al roerend de griesmeel en suiker toe, roer goed door en laat de griesmeel in 3 minuten op zacht vuur gaar koken.
- Schep de griesmeelpap over de appeltjes en zet ze nog 10 minuten in de oven tot ze heerlijk ruiken en lichtbruin kleuren.
- Eet smakelijk en pas op want de appels zijn gloeiend heet!
Download hier het Momentum recept – Appeltjes uit de oven als pdf!
Video
Bekijk de inspiratievideo waarin je stap voor stap ziet hoe je de appeltjes uit de oven maakt (op de website van Bossert Kookwerken).