Recept
Gaan met die banaan!
Wie houdt er nu niet van bonbons? En wie is er niet van overtuigd dat gezond eten goed is? Met deze bananenbonbons kiezen we voor het beste van beide! Gemakkelijk te maken, het ziet er gezellig uit en het smaakt ook nog eens heerlijk! Smakelijk smullen dus met jouw dierbare!

Bananen-bonbon
Ingrediënten
- 4 bananen (we hebben 20 plakken banaan ongeveer 3 cm dik nodig)
- 100 gram pure chocolade
- 1 tl roomboter of plantaardige-room
- Melk hagelslag voor garnering
Bereiding
- Smelt de chocolade met roomboter of plantaardige room au bain-marie, als alle chocolade gesmolten is roer je hem goed door.
- Pel de bananen en snij ze in dikke plakken van ongeveer 3 cm dik.
- Zet een groot bord klaar met daarop een vel bakpapier.
- Neem een vork en prik daar een stukje banaan aan, dompel dit onder in de chocolade en wip het met een andere vork op het bakpapier.
- Bestrooi met een beetje hagelslag.
- Ga zo door tot alle banaanstukjes bedekt zijn met chocolade, zet het bord in de koelkast.
Download hier het recept:
Het Momentum presenteert bananen bonbons van Lisette Bossert