Recept

Samen koken, samen eten: heerlijke saucijzenbroodjes!

Hoewel de Corona-crisis zorgt voor een angstig lege agenda ervaart Lisette die ruimte tegelijkertijd als een kans om nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Zo is ze samen met haar 80-jarige moeder aan het koken geslagen; gerechten uit haar jeugd of nieuwe dingen die hun lekker lijken. Het hele kookproces met haar moeder filmt Lisette en daar hebben ze veel lol bij. Samen koken brengt hen op verschillende manieren dichter bij elkaar. Lisette ziet haar moeder genieten van het samen bezig zijn, ze kan haar kookkennis overdragen en dat geeft haar kracht. En het resultaat is een heerlijk gerecht waar ze samen van smullen. Afgelopen weekend maakten ze heerlijke saucijzenbroodjes, waarvan je onderaan deze pagina de vlog ziet!

Ingrediënten

  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 300 gram hoh gehakt
  • 2 eieren
  • 2 handjes paneermeel
  • peper en zout
  • maanzaad en/of sesam

Smaakmakers

  • 1 tl vers geraspte nootmuskaat
  • 1 tl sambal
  • Je kunt ook kiezen voor andere smaakmakers zoals: mosterd, tijm, ketchup, sojasaus, paprikapoeder, tomatenpuree, etc.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat.
  3. Verwijder het plastic velletje van de plakjes bladerdeeg en spreid ze uit over het bakpapier om te ontdooien.
  4. Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, peper en zout en de smaakmakers die je lekker vindt.
  5. Kneed het goed door tot een stevig mengsel.
  6. Vorm van het vlees 10 stevige worstjes en leg deze in het midden van het plakje bladerdeeg.
  7. Vouw het bladerdeeg dubbel
  8. Druk met een vork de lange kant van het deeg goed op elkaar, laat de twee korte kanten van het bladerdeeg-broodje open, daar kan het vocht uit het gehakt uit ontsnappen.
  9. Wil je saucijzenhapjes ipv -broodjes maken snij de broodjes dan voor het bakken in drie of vieren.
  10. Splits het tweede ei en klop het eigeel los (het wit gebruiken we niet).
  11. Kwast de broodjes in met eigeel en besprenkel ze naar wens met maanzaad- en/of sesamzaad.
  12. Bak de saucijzenbroodjes in 20 minuten gaar en goudbruin

Download hier Momentum recept Lisette Bossert van saucijzenbroodjes

 

 

 

deel dit