Recepten van Lisette Bossert

Gevulde eitjes

19 november 2020

Ingrediënten voor 15 personen 10 eieren 1 el zachte boter mayonaise naar smaak Mespunt kerrie Enkele zoetzure augurkjes in kleine blokjes Zout en peper Mespunt mosterd 20 kleine toefjes peterselie ketchup of paprikapoeder   Bereiding Kook de eieren in 8 minuten. Kieper ze dan in een zeef of vergiet en spoel ze even koud af…

Appelmoes uit eigen keuken

21 oktober 2020

Ingrediënten voor 2 personen 250 gram goudrenetten 250 gram jonagolds of een ander soort appel zoals cox, elstar of een mix 50 ml water of appelsap suiker naar smaak Mogelijke smaakmakers ½ kaneelstokje of ½ tl gemalen kaneel Mespuntje gemalen kruidnagel mespuntje vanillepoeder 1 steranijs Rasp van de schil van een kwart (biologische) citroen Paar…

Appeltjes uit de oven

21 oktober 2020

Ingrediënten voor 2 personen 2 kleine handappels 2 el rozijnen / krenten 2 snufjes kaneel 2 beetjes rasp van een citroen 250 ml volle melk 25 gram griesmeel 20 gram suiker Bereiding Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor Plaats de appeltjes in twee 1-persoons-ovenschaaltjes…

Lisette Bossert 4

Eten en drinken vormen een rode draad in mijn leven.

Lisette Bossert

chef-kok

Met veel plezier stel ik mezelf aan jullie voor; mijn naam is Lisette Bossert, ik ben getrouwd en samen hebben we een zoon van 16.

Na 13 mooie jaren als chef-kok van de keuken van Kloosterhotel ZIN in Vught startte ik in 2014 Bossert Kookwerken. Met mijn bedrijf heb ik een missie: mensen inspireren, trainen en laten ervaren hoe ze de talloze mogelijkheden van eten en drinken kunnen inzetten om mensen met dementie zoveel mogelijk geluksmomenten te laten beleven.

Ik train en inspireer medewerkers uit alle lagen van de zorgorganisatie en nodig ze uit om na te denken over de betekenis van de eten voor mensen met dementie. Ik organiseer activiteiten voor bewoners en hun naasten, we koken, delen herinneringen en eten samen. Ik zie daarbij de mensen intens genieten. Daarmee is voor mij de cirkel rond want dit is precies de reden waarom ik jaren geleden kok ben geworden.

 

Meer informatie op mijn website: www.bossertkookwerken.nl