Recepten van Lisette Bossert

Zandtaartjes met Hollandse aardbeien en slagroom

14 mei 2021

Ingrediënten voor 10 taartjes: Deeg: 65 gram lichte basterdsuiker 115 gram roomboter 150 gram bloem, gezeefd Geraspte schil van 1/4 citroen 2 gram bakpoeder, gezeefd Snuf zout Vulling: 250 ml slagroom 30 gram kristalsuiker 400 gram aardbeien Extra:  6 eenpersoons-taartvormpjes Bereiding: Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng alle ingrediënten voor het deeg en…

Lekker hapje fingerfood: garnalenkoekjes met tomatenjam

16 april 2021

Begin met de tomatenjam, omdat de jam moet afkoelen heeft hij wat meer tijd nodig. Ingrediënten voor een schaaltje tomatenjam: 150 gram tomaat 3 cm rode peper 2 el agavesiroop of honing of suiker 3 el citroensap Snuf zout en flink wat vers gemalen peper 2 gram marmello zonder suiker (vruchtenpectine = natuurlijk geleermiddel) Bereiding: Snijd…

Geurige herinneringen met deze overheerlijke aardbeienkwarktaart!

25 maart 2021

Aardbeienkwarktaart Ingrediënten voor 10 flinke punten: Voor de bodem: 150 gram zelfrijzend bakmeel 125 gram suiker Snuf zout 2 eieren 100 gram gesmolten boter Voor de kwarkvulling: 450 gram volle kwark 450 gram aardbeien 185 gram suiker 10 blaadjes gelatine 250 ml room 1 citroen Bereiding: Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe meel,…

Wie durft? Pittig stamppotje met blote billen in het gras!

5 maart 2021

Koken met meer smaak en minder zout Met een beetje pit kun je de smaakbeleving van een gerecht flink verhogen. Mosterd is zo’n ingrediënt, het is scherp, zuur en zoutig. Een paar schepjes kunnen je gerecht al een heerlijke oppepper geven en de behoefte aan zout verminderen.  Ingrediënten voor 2 personen: 400 gram kruimige aardappelen…

Smakelijk en zo klaar: Pasteitje met kipragout

11 februari 2021

Ingrediënten voor 3 of 4 pasteitjes: 4 pastei-bakjes 1 ui, gepeld en in kleine blokjes 30 gram roomboter 35 gram bloem 300 ml water met 1 kipbouillonblokje 1 kipfilet, in stukjes van 3 x 3 cm 2 el olijfolie 100 gram kastanjechampignons, in plakjes peper en zout naar smaak 2 el fijngehakte peterselie Bereiding: Verwarm…

Geurig gebakken appeltjes met warme custard en slagroom

21 januari 2021

Gebakken appeltjes met warme custard en slagroom Ingrediënten voor 15 personen:   Gebakken appeltjes: 6 jonagold appels 50 gram roomboter 5 el vloeibare honing (uit de losse pols) 1/2 theelepel kaneel Scheut sinaasappelsap Custardvla: 50 gram custard 1 zakje vanillesuiker mespuntje zout 1 liter volle melk 70 gram suiker slagroom 250 ml slagroom + 2 el…

Gaan met die banaan!

22 december 2020

Bananen-bonbon Ingrediënten 4 bananen (we hebben 20 plakken banaan ongeveer 3 cm dik nodig) 100 gram pure chocolade 1 tl roomboter of plantaardige-room Melk hagelslag voor garnering   Bereiding Smelt de chocolade met roomboter of plantaardige room au bain-marie, als alle chocolade gesmolten is roer je hem goed door. Pel de bananen en snij ze…

Samen koken, samen eten: heerlijke saucijzenbroodjes!

3 december 2020

Ingrediënten 10 plakjes roomboterbladerdeeg 300 gram hoh gehakt 2 eieren 2 handjes paneermeel peper en zout maanzaad en/of sesam Smaakmakers 1 tl vers geraspte nootmuskaat 1 tl sambal Je kunt ook kiezen voor andere smaakmakers zoals: mosterd, tijm, ketchup, sojasaus, paprikapoeder, tomatenpuree, etc. Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier…

Gevulde eitjes

19 november 2020

Ingrediënten voor 15 personen 10 eieren 1 el zachte boter mayonaise naar smaak Mespunt kerrie Enkele zoetzure augurkjes in kleine blokjes Zout en peper Mespunt mosterd 20 kleine toefjes peterselie ketchup of paprikapoeder   Bereiding Kook de eieren in 8 minuten. Kieper ze dan in een zeef of vergiet en spoel ze even koud af…

Appelmoes uit eigen keuken

21 oktober 2020

Ingrediënten voor 2 personen 250 gram goudrenetten 250 gram jonagolds of een ander soort appel zoals cox, elstar of een mix 50 ml water of appelsap suiker naar smaak Mogelijke smaakmakers ½ kaneelstokje of ½ tl gemalen kaneel Mespuntje gemalen kruidnagel mespuntje vanillepoeder 1 steranijs Rasp van de schil van een kwart (biologische) citroen Paar…

Lisette Bossert 4

Eten en drinken vormen een rode draad in mijn leven.

Lisette Bossert

chef-kok

Met veel plezier stel ik mezelf aan jullie voor; mijn naam is Lisette Bossert, ik ben getrouwd en samen hebben we een zoon van 16.

Na 13 mooie jaren als chef-kok van de keuken van Kloosterhotel ZIN in Vught startte ik in 2014 Bossert Kookwerken. Met mijn bedrijf heb ik een missie: mensen inspireren, trainen en laten ervaren hoe ze de talloze mogelijkheden van eten en drinken kunnen inzetten om mensen met dementie zoveel mogelijk geluksmomenten te laten beleven.

Ik train en inspireer medewerkers uit alle lagen van de zorgorganisatie en nodig ze uit om na te denken over de betekenis van de eten voor mensen met dementie. Ik organiseer activiteiten voor bewoners en hun naasten, we koken, delen herinneringen en eten samen. Ik zie daarbij de mensen intens genieten. Daarmee is voor mij de cirkel rond want dit is precies de reden waarom ik jaren geleden kok ben geworden.

 

Meer informatie op mijn website: www.bossertkookwerken.nl