Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

persoonlijk verhaal

Door Sylvia Eickholt

Je kunt op zoveel manieren ontsnappen!

Eerst even een bezoekje gebracht aan een mevrouw die vroeger vlak bij ons woonde en jarig is geweest. Daarna uiteraard nog even langs de vroegere gezamenlijke huiskamer van mijn moeder. Wat is er veel veranderd, bij de bewoners en zorgpersoneel. Maar een paar mensen ken ik nog wel. En nog mooier, zij mij ook!

Ik ga naar de meneer met wie ik altijd zo leuk kon praten. Nu hebben we weer een geanimeerd gesprek over de voorpagina van de krant van vandaag, die voor hem ligt. Het gaat voornamelijk over de geplande ontsnapping van een crimineel. Meneer weet dat artikel moeiteloos te verweven aan het artikel dat ‘de kleintjes willen deelnemen aan de coalitie’ en aan de achterpagina, waarop e-bikes in de aanbieding zijn. In zijn beleving is het een logisch verhaal maar het lukt me even niet meer om dit te reproduceren.

Houdini, koning van de escapes

Het verhaal van de geplande ontsnapping vult bijna de hele voorpagina. Maar meneer is duidelijk niet onder de indruk van de plannen. Ik begrijp al snel waarom niet na zijn volgende opmerking. “Ik ontsnap hier elke nacht,” zegt hij, terwijl hij zijn brede lach toont. Mooi!

deel dit