# Bijzondere activiteit, Wat kan er nog wel

Opnames van commercial ‘De Parade van Mogelijkheden’

Samen met vrijwilligers en bewoners namen we zaterdagochtend 18 september in de stralende zon onze commercial op, die we gaan inzetten om iedereen uit te nodigen die iets wil betekenen voor iemand met dementie! Vrijwilligers voor een uurtje per week, voor een groepsactiviteit, ondernemers met diensten of producten, particulieren, noem het maar op. Deze commercial wordt bekostigd door het ministerie van vws en de Vriendenloterij, als prijs voor de Nationale Vrijwilligersprijzen, waarvan wij er als organisatie afgelopen zomer één wonnen! Het werd een sfeervolle happening; een klein festival met een mooie parade! Met dank aan Edith van Zalinge voor het produceren van “The making of”!

Reacties

Veroni Haans, teamleider Ananz
“Naast onze samenwerking in de persoonlijke matches werken wij ook vaker samen met Het Momentum bij hun bijzondere activiteiten; deze zijn altijd goed en leuk.”

Femmefare Vals Plat
“Het is simpelweg echt een goed doel. Een van onze leden werkt ook als maatje. Die ziet gewoon dat je de mensen enorm blij maakt met dit soort activiteiten. We doen vaker optredens in verpleeghuizen, we zien dat de mensen van de muziek genieten. Dat we in onze speciale outfits komen, maakt het nog net wat leuker voor hen.”

Mathijs van Doormalen, professioneel danser
“Ik denk dat we tegenwoordig voor elkaar op moeten komen. Er is het afgelopen anderhalf jaar letterlijk afstand gecreëerd, dan is het nu goed om te laten zien dat we de mensen niet laten zitten. Er kan ook meer met  mensen met dementie dan vaak wordt gedacht! Net zoals bij dansen gaan de emoties dieper dan dat wat je in eerste instantie ziet. Want mensen met dementie ervaren ook gewoon emotie. Het lijkt soms of andere mensen dat vergeten, omdat je niet altijd aan het gezicht van iemand met dementie kan zien hoe die zich voelt. Goed om met de Parade te laten zien wat er nog allemaal wél kan, zoals genieten van muziek en dans.”

Amber WijnenbICEcycle
“Ik vond het een heel goed initiatief. Ik zag het mailtje en wilde meteen meedoen. Ik ben al vaker in verpleeghuizen geweest om ijs te scheppen en dat vonden de bewoners ontzettend leuk.”

Lisette Bossert, Bossert Kookwerken
“Ik heb al eerder meegewerkt met het Momentum. Eten en drinken en alles eromheen is belangrijk om naar de mensen te brengen. Er wordt in verpleeghuizen vaak kant-en-klaar eten opgewarmd en dat vind ik zonde. Eten is het leven voor de mensen. Ik herinner me een meneer die er de hele dag wat stil bij zat totdat hij zich door het eten herinnerde dat hij vroeger kok was. Alles aan eten en drinken brengt de verbindende factor. Het is een manier om in contact te komen.”

Chantal van der Nat, Klessebasjes
“Mijn bedrijf heet Klessebasjes, vernoemd naar mijn moeder ’Seba’. Ik miste heel erg het gesprek tussen ons naarmate haar dementie vorderde. Onze connectie verwaterde. Toen ben ik gaan kijken naar wat ze nog wel kan en weet en dat was puzzelen. Zo ben ik op het idee gekomen om puzzel- en prentenboekjes te maken die terug gaan in de tijd met woorden, afbeeldingen en uitspraken van vroeger. De boekjes zorgen voor een leuke activiteit samen en geven mensen met dementie weer een verhaal en daarmee eigenwaarde. En dat sluit mooi aan bij de activiteiten en momenten die Stichting Het Momentum creëert. Want er is nog zoveel wél mogelijk met mensen met dementie!”

Ramon Masius, Tellis Media
“Als een van de winnaars van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2021 heeft Het Momentum een videoprijs gewonnen. Ik vind dat een goede zaak. Het Momentum heeft een sociaal maatschappelijk raakvlak en kan met deze prijs een keer alles uit de kast trekken met een echte commercial! Ik vond het leuk om samen met Sylvia na te denken over hoe we de opnames zouden maken. Het is fantastisch om te zien hoeveel mensen mee kwamen helpen. Vrijwilligers voor vrijwilligers eigenlijk.”

Benny Pannekeet, vrijwilliger
“Het was leuk en goed professioneel opgezet. En dat het weer meezat, was al helemaal super. Ik ga zeker vaker meedoen met Het Momentum.”

Voor het eindresultaat kijk je hier!

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Stichting Het Momentum, het vrijwilligerscollectief en inspiratiebron met aandacht voor mensen met dementie, ...

Genieten hoor! Teruggekomen in een van de ruimtes van de ‘dagbeleving’ gingen we ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid