# Nieuws

Ons boegbeeld is niet meer…

Onze vrijwilligers zetten zich wekelijks in voor mensen met dementie, met wie zij worden gematcht op basis van gezamenlijke interesses. Daarbij gaat het meestal om mensen op leeftijd met wie zij iets ondernemen. En dus moeten we helaas ook wel eens afscheid nemen van iemand. Zo ook een paar weken geleden. Het gaat om meneer Jacobs, een van de eerste deelnemers aan Het Momentum, met een gezin dat vanaf de eerste minuut heel dankbaar was voor de aandacht die onze vrijwilliger aan hun vader schonk. Zo dankbaar, dat zij ook volmondig instemde met zijn rol als boegbeeld voor Het Momentum.

Vrijwilliger

Met Het Momentum laten we zien dat er nog zoveel wél kan, ondanks dementie. Daar was de heer Jacobs natuurlijk een prachtig voorbeeld van, iemand die alle vooroordelen verwierp. Hij liet zien dat je gewoon een goed gesprek kunt hebben, samen kunt lachen, nog veel kunt ondernemen, zoals tuinieren, de hond uitlaten, een terrasje pakken. Meneer Jacobs leerde zijn vrijwilligster zelfs nog schaken én werd zelf ook vrijwilliger bij Het Momentum. Om iemand te bezoeken in het verpleeghuis die er slechter aan toe was dan hij zelf.

Zichtbaar maken

De heer Jacobs en zijn familie werkten graag mee aan onze communicatie. Om zo veel mogelijk mensen te laten zien dat er nog zoveel wél kan. Dat de gesloten deur van het verpleeghuis gewoon weer open kan, met de juiste begeleiding. Hoeveel je samen nog kunt genieten, binnen én buiten het verpleeghuis! We laten dat zien in krantenartikelen, blogs, vlogs en posts op social media en tijdens onze presentaties en workshops.

Overtuigend

De heer Jacobs speelde ook een belangrijke rol in de video-opnames waarmee we de Vakjuryprijs Sparkle St. Anna Zorggroep wonnen, snel na onze start in 2018. Ook bij de latere erkenning die we ontvingen, zoals de Anneke van der Plaats Award in 2019, de nominatie voor het ANWB Fonds in 2020 en de Nationale Vrijwilligersprijzen Lokale Initiatieven in 2021 speelden zijn bijdragen in woord en beeld een overtuigende rol.

Genieten

De heer Jacobs genoot van alle fotoreportages, de video-opnames, de interviews. Hij deed mee aan onze bijzondere activiteiten, zoals de cabriorit en De Parade en liet zich enthousiast zien en horen. Trots zat hij daarna in de huiskamer, met bijvoorbeeld het krantenartikel van 2 pagina’s met zijn foto uitgespreid voor hem.

Dankbaar

Wat een geweldige man en wat heeft hij veel betekend voor onze communicatie en voor Het Momentum zelf! Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet en enthousiasme. Net zoals we zijn familie dankbaar zijn voor hun medewerking aan onze communicatie. En natuurlijk zijn we ook onze vrijwilligers zeer dankbaar, voor hun betrokkenheid en enthousiasme. Dankzij hen allen kunnen we onze boodschap zichtbaar maken. We wensen hen veel sterkte met het gemis van deze zeer geliefde man. Een man om nooit te vergeten.

 

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Wij zijn er trots op dat we maar liefst 3 pagina’s aandacht kregen ...

Dat wij blijkbaar een collectief zijn ‘uit het boekje’ hebben we meerdere malen ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid