nieuws

Woonzorgcentrum de Akert (Geldrop) eerste deelnemer dankzij subsidie Oranje Fonds

De eerste zorgverlener die deelneemt aan Het Momentum buddyproject.

Woonzorgcentrum De Akert uit Geldrop is de eerste zorgverlener die deelneemt aan het nieuwe buddyproject Het Momentum. Omdat in de dagelijkse zorg helaas niet iedereen altijd in de gelegenheid is om iemand met dementie alle gewenste aandacht te geven, kunnen vrijwilligers daarin verandering brengen. Vrijwilligers kunnen wél die extra aandacht één op één geven op het gewenste niveau, als aanvulling op alle andere zorg. Het Momentum helpt De Akert daarbij.

 

Met steun van het Oranje Fonds

Dit initiatief in De Akert wordt ondersteund door het Oranje Fonds. Het Momentum heeft daartoe samen met Ananz het plan geschreven.

 

Wat doet de Momentum vrijwilliger?

Een bewoner die wordt aangemeld, wordt gematcht met een vrijwilliger die past bij diens levensgeschiedenis, interesse, achtergrond of specifieke zorgvraag. Deze vrijwilliger bezoekt de bewoner op regelmatige basis en onderneemt samen dingen. Dit kan een wandelingetje zijn, een goed gesprek, een kaartspel, foto’s kijken of gewoon samen zijn, afhankelijk van de behoefte van de bewoner. De vrijwilliger moet zich goed kunnen inleven in de persoonlijk situatie van de bewoner. Voordat de vrijwilliger aan de slag gaat, wordt hij/zij intern opgeleid en daarna door professionals begeleid in het contact. Meer informatie vindt u op www.ananz.nl/hetmomentum.

deel dit