nieuws

Start Momentum zomeractiviteiten met cadeautje voor alle verpleeghuisbewoners Ananz!

Onlangs nam teamleider welzijn Veroni Haans 161 puzzel-prentenboekjes met als thema ‘Eten en drinken’ in ontvangst voor alle bewoners van de psychogeriatrische afdelingen, als start van de 12 Momentum zomeractiviteiten bij Ananz Wonen, Welzijn en Zorg. Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds in het kader van de Impuls Vakantieactiviteiten Samen Ouder kan stichting Het Momentum deze boekjes schenken en deze zomer 12 bijeenkomsten verzorgen voor groepen van 15 bewoners.

 

Klessebasjes

De geschonken boekjes maken deel uit van de Klessebasjes reeks, die mensen helpt om met iemand met dementie in gesprek te gaan. Ze zijn bedacht en geschreven door Chantal van der Nat, die met ‘Klessebasjes’ eervol haar moeder Seba vernoemt.

 

Bossert Kookwerken

Tijdens de 12 zomerbijeenkomsten in juni en juli, die worden verzorgd door Bossert Kookwerken, worden er herinneringen opgehaald tijdens het samen bereiden van nostalgische gerechten. Uiteraard wordt er daarna ook heerlijk genoten van het klaargemaakte lekkers. Lisette Bossert heeft als chef kok, culinair trainer en inspirator voor de ouderenzorg de overtuiging dat eten en drinken ook een instrument kan zijn voor meer geluksmomenten in de zorg. Deze bijeenkomsten zijn daar absoluut een bewijs van.

 

Stichting Het Momentum

Stichting Het Momentum, bekend als het vrijwilligerscollectief met een uurtje per week aandacht op maat voor mensen met dementie, heeft deze zomeractiviteiten geïnitieerd en helpt met een aantal van haar vrijwilligers tijdens de bijeenkomsten. Ook besteden de overige vrijwilligers tijdens hun wekelijkse bezoekjes aandacht aan het thema ‘Eten en drinken’ met behulp van de geschonken boekjes.

 

Drie moeders als inspiratiebron

“Het is heel bijzonder dat wij als drie verschillende partijen deze mooie activiteiten samen mogen verzorgen. We kennen elkaar via onze persoonlijke verhalen en ervaringen, die we delen op social media. Zowel Chantal, Lisette als ik hebben ervaring met dementie door de ziekte van onze moeders. Het is voor ons een mooi eerbetoon dat zij nu ook de bron vormen van deze 12 zomeractiviteiten, waarvan alle bewoners van diverse verpleeghuizen kunnen genieten,” aldus Sylvia Eickholt, oprichter van stichting en vrijwilligerscollectief Het Momentum.

De komende maanden zijn er nog 10 bijeenkomsten te verwachten bij Ananz Wonen Welzijn Zorg in Geldrop en Heeze en nog 6 bij het Glorieuxpark in Eindhoven. Lees meer op https://hetmomentum.nl/wat-kan-er-nog-wel/bijzondere-activiteit/smaakvolle-zomeractiviteiten-2/

 

 

deel dit