nieuws

Samenwerking met Samen dementievriendelijk.nl

Wij zijn zeer trots op onze samenwerking met de organisatie Samen dementievriendelijk.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie. Samen dementievriendelijk biedt ook gratis online trainingen aan. Kijk gerust eens op https://samendementievriendelijk.nl.

Onze doelstelling verbindt ons. We willen namelijk allebei de kennis over dementie vergroten en mensen leren omgaan met mensen met dementie. Zo maken we samen heel Nederland dementievriendelijk!

‘Geur en smaak belangrijk bij herinneren’

Een leuk initiatief van Samen dementievriendelijk is het kookboekje ‘Recepten om nooit te vergeten’. TV kok Caspar Bürgi schreef het volgende in het voorwoord: Het is heel belangrijk om te weten waar onze culinaire herinneringen vandaan komen. Iedereen heeft die wel: de hachee van oma, de ketjap speklapjes van moeder, de appeltaart van oudtante, etc. Geur en smaak laten een langer herinneringsspoor achter dan beeld, het is daarom ook belangrijk om bij mensen met dementie dit materiaal te gebruiken. Daarnaast is het koken op zich natuurlijk ook al een weg naar herinnering. Zelf weer piepers jassen, de hachee op smaak brengen met kruidnagels, zelf jus en appelmoes maken en ga zo maar door.”

Elk recept wordt begeleid met een mooi persoonlijk verhaal. Prachtig om te lezen. Wij zijn er trots op dat we deze heerlijke recepten mogen delen en wensen u veel smakelijke en gezellige maaltijden, samen met uw dierbare met dementie. Lees nu meteen even het eerste recept en het achterliggende verhaal! Geniet ervan!

deel dit