nieuws

Officiële start zomeractiviteiten met doe-boekje voor álle pg-bewoners binnen Ananz!

Op dinsdag 8 juni starten we formeel bij Ananz WWZ met onze zomeractiviteiten ‘Smaakherinneringen’ door de feestelijke overhandiging van 161 exemplaren van Klessebasjes editie ‘Eten en drinken’ aan teamleider Welzijn Veroni Haans. De boekjes worden overhandigd door Lisette Bossert van Bossert Kookwerken, verantwoordelijk voor de 6 kookworkshops binnen Berkenheuvel en Nicasius, Chantal van der Nat, creator van ‘Klessebasjes‘ en Sylvia Eickholt, voorzitter Stichting Het Momentum en organisator van de Momentum zomeractiviteiten.

Klessebasjes

Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds mogen wij samen met Bossert Kookwerken en met onze vrijwilligers de komende zomer binnen Ananz wonen welzijn zorg 30 bewoners verwennen met een leuk culinair en actief programma tijdens 2 x 6 bijeenkomsten! Daarnaast verwennen we ook graag álle bewoners van de verpleeghuizen Berk, Nicasius en Akert met een passende attentie, zodat iedereen iets heeft aan deze activiteit.

De boekjes van Klessebasjes lenen zich daar uitstekend voor. Met de ondertitel ‘Van puzzelen naar praten’ geeft het ons de kans om in contact te komen met iemand met dementie. Door te praten, puzzelen of te klessebessen over vroeger. Met herkenbare platen en leuke opdrachtjes en het thema ‘Eten en drinken’ sluit het perfect aan op ons programma van ‘Smaakherinneringen’. En die mooie naam? Die refereert aan de naam van moeder Seba van creator Chantal. Een mooi eerbetoon, waarmee ook veel andere mensen geholpen zijn!

Bossert Kookwerken

Na de overhandiging van de Klessebasjes start Lisette met haar eerste workshop. Daarvoor zijn 15 bewoners uitgenodigd door het verpleeghuis. Lisette praat met hen over nostalgische recepten en neemt hen bij de hand om zelf ook wat te doen. Kijken mag natuurlijk ook en daarna lekker samen genieten van het oppeuzelen van de gerechten! Lisette verzorgt op 6 dagen in juni en juli deze workshops; ’s ochtends bij Berkenheuvel en ’s middags bij Nicasius, beide voor 15 bewoners. Lisette heeft met haar bedrijf Bossert Kookwerken een mooie missie, namelijk meer geluksmomenten in de zorg door meer aandacht voor eten en drinken. Omdat samen lekker eten en het ervaren van leef- en werkplezier bijdraagt aan het geestelijk en fysiek welbevinden van de mens. Om haar visie duidelijk te maken en mensen handvatten te geven om dit te bereiken schreef Lisette ook het leuke en praktische boek ‘Toen was koken nog heel gewoon‘.

Het Momentum

Het Momentum heeft de zomeractiviteiten geïnitieerd en helpt met haar vrijwilligers mee tijdens de bijeenkomsten. Ook gaan de vrijwilligers tussen de bijeenkomsten door met bewoners in gesprek met als hulpmiddel het verstrekte boekje Klessebasjes ‘Eten en drinken.

Tot slot

Wij danken het Oranje Fonds voor de mooie kans. En mocht u zich nog afvragen wat ons bindt? De liefdevolle zorg voor onze moeders en onze passie voor mooie momenten voor mensen met dementie. Daarom gaan wij er samen voor, deze zomer! Wij hebben er zin in, wordt vervolgd! De data voor deze 6 bijeenkomsten binnen Zorg & wonen Glorieux worden binnenkort bekend gemaakt.

#omdaternogzoveelwelkan #dementie

deel dit