nieuws

Berkenheuvel Geldrop als decor voor verfilming Parade van Mogelijkheden!

Op zaterdag 18 september liep een bonte stoet op de oprit van Ananz verpleeghuis Berkenheuvel. Een paar bewoners voorop met hun eigen vrijwilliger, een danser uit het ensemble van ‘De Bodyguard’, gevolgd door een vrolijke Femmefare, de ijscokar van een zeer jonge ondernemer, deelnemers met honden, kinderen, met een duofiets, rolstoel en andere attributen. Afgesloten door diverse cabrio’s en een camper. Dit alles werd gefilmd, waarbij de weergoden de organisatie zowaar goed gezind waren!

Parade van Mogelijkheden

Deze Parade met als ondertitel ‘250 stappen in de goede richting’ werd georganiseerd door Stichting Het Momentum. “We wonnen een video-opname door productiemaatschappij Tellis toen we deze zomer één van de Nationale Vrijwilligersprijzen wonnen,” vertelt Sylvia Eickholt, bestuursvoorzitter van vrijwilligerscollectief en Stichting Het Momentum. “We wilden graag een wervende commercial maken, die vrolijk en informatief is. Bedoeld om mensen te werven die íets willen doen voor mensen met dementie. Dat kan een uurtje per week zijn in ons vrijwilligerscollectief, een groepsactiviteit voor meerdere bewoners of voor onze vrijwilligers of een dienst aan onze organisatie. Alles is welkom! En dat wilden we uitstralen in onze Parade. Kort en krachtig laten zien wat er nog allemaal wél kan. We zijn Ananz dankbaar dat we hier mochten filmen dat we daadwerkelijk de mensen met dementie opzoeken met aandacht op maat én dat we hen er zoveel mogelijk bij willen betrekken!”

Ministerie VWS en Vriendenloterij

Tientallen mensen, waaronder Momentum vrijwilligers en ondernemers, waren bereid om Het Momentum hierbij te helpen. Het eindresultaat is binnenkort te zien op www.hetmomentum.nl en op de social media van Het Momentum. De vlog wordt gefinancierd door de Vriendenloterij en door het Ministerie van VWS, initiatiefnemers van de Nationale Vrijwilligersprijzen.

 

The making of

Hierbij alvast een compilatie van ‘The making of’, registratie van een geweldige ochtend!

 

Voor het eindresultaat kijk je hier!

deel dit