# Blog

Met een aai muziek maken!

Het Momentum vindt de KozieWe en de KozieMe ook prachtige voorbeelden die kunnen worden ingezet voor meer geluksmomenten voor mensen met dementie!

Hoe werkt het?
Kozie is ontstaan uit het kunstproject Tactile Orchestra van Kunstlab Arnhem en Studio Roos Meerman. Een project waarin smart textile techologie wordt gebruikt om een gezamenlijke muzikale ervaring te maken. Zo ontstond Tactile Orchestra: een zacht wandobject dat reageert op aanraking. Bij iedere aanraking weerklinkt een instrument en als meerdere mensen het wandobject aaien, klinkt uiteindelijk het geluid van een heel strijkorkest.

KozieWe
Tactile Orchesta vormde de basis voor KozieWe. Een andere materiaalkeuze, andere kleuren en andere geluiden resulteerden in een aangepast wandobject dat is ontwikkeld ter stimulatie van zintuiglijke ervaringen.

Samen of alleen genieten
Inmiddels wordt KozieWe ingezet in zorginstellingen waar onder andere mensen met dementie verblijven. Vanuit het wandobject is het kussen KozieMe geïntroduceerd om het idee van het wandobject draagbaar en individueel toegankelijk te maken.

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Maandelijks schrijf ik voor het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport een blog ...

Wat had je er een hekel aan, om op 2 november jarig te ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid