# Bijzondere activiteit, Wat kan er nog wel

Lichtjesroute op uitnodiging van Lionsclub De Keersop

Op uitnodiging van Lionsclub de Keersop uit Eindhoven konden 35 bewoners van de aan Het Momentum deelnemende verpleeghuizen een bezoek brengen aan de bekende Lichtjesroute in Eindhoven! Uiteraard waren ook hun vrijwilliger of mantelzorger van harte welkom. De tochtjes stonden gepland voor de avonden van 4 en 6 oktober 2021. Natuurlijk werden bewoner en begeleider opgehaald bij het betreffende verpleeghuis en ook weer thuisgebracht.

Feestje

En wat was het beide avonden een feestje bij de verpleeghuizen van Ananz wonen welzijn zorg en Glorieux! Met een mevrouw die ipv de ellebooggroet zijn arm grijpt en samen met haar chauffeur arm in arm vertrekt! En een stralende meneer die alle terrasjes onderweg wil aandoen. En een dankbare mantelzorger die blij is dit samen met zijn vrouw te mogen doen. Samen de nostalgie ervaren want vroeger woonden ze aan deze route. En een meneer die 1,5 jaar (!) niet meer in een auto heeft gezeten.

Lieve Lions, jullie zijn geweldig! Dank jullie wel namens de bewoners en hun begeleiders en verder iedereen die hiervan heeft genoten❤️🙏!!

Reacties

Eline, activiteitenbegeleidster, Ananz Nicasius Heeze
“Onze bewoners hebben allemaal een hele leuke avond gehad! Ze zaten mooi voorin en hebben volop gebuurt met de chauffeurs en erg genoten. Volop verhalen. Een super fijne avond!!”

Irma, mantelzorgster
“Super goed geregeld!! En ook mijn vader heeft genoten. Dikke dank je wel aan de vrijwilligers!!”

Jolande, vrijwilligster Jolande
“Het was een groot succes! Dank aan de chauffeurs van Lionsclub De Keersop en aan Het Momentum, die dit mogelijk hebben gemaakt!”

Saskia, chauffeur Lionsclub
“Graag gedaan en het was ontzettend leuk!”

Wieke, activiteitenbegeleidster, Ananz Berkenheuvel Geldrop
“Hier is alles prima verlopen. De bewoners hebben allemaal een leuke avond gehad. Compliment aan de vrijwilligers, dat waren leuke mensen!”

Tanja, vrijwilligster
“Gisteren de lichtjesroute mee mogen rijden. Het was erg leuk geweest voor mevrouw, met wie ik mee was. Ze had er erg van genoten en na afloop zag ik dat alle bewoners die mee waren geweest, enthousiast waren!”

Inge, activiteitenbegeleidster, Ananz Akert Geldrop
“Ik word overladen met complimenten van de mensen die maandag al gegaan zijn, de organisatie was top. Die kan iedereen in zijn zakken steken!! Ik hoop dat jullie dat ook zo ervaren hebben als organisatie en ik hoop dat vanavond wederom een geslaagde avond wordt.”

Yvonne, persoonlijk woonbegeleider Glorieux
“Namens Zr T. moest ik zeggen dat ze erg genoten had van de lichtjes route , ze vond het fantastisch. Ook T. had genoten met haar man, dus een geslaagde activiteit!”

Ad, organisator namens Lionsclub
“Niet alleen van de bewoners maar ook van al onze chauffeurs super positieve reacties!”

Olaf Schoofs, relatie van Lionsclub
“Ik had een zuster in de auto van 94 jaar oud, lijdt aan dementie. Haar begeleidster was 20 jaar jonger. Die werd door de zuster steevast ‘snotneus’ genoemd. De tip van de ‘lichtjesroute-app’ was overigens geweldig. In ‘dolbi-surround’ kreeg de zuster tekst en uitleg over het verleden, de oorlog de geallieerden, de verhalen….een prachtige tour! Op mijn vraag – na afloop – wat ze het mooiste had gevonden dat we gezien hadden, misschien het PSV stadion, de engel met het brandende kaarsje, of toch het oude stadhuis, gaf ze aan dat ze dat allemaal niet gezien had. Ze had wel een stevige wandeling gemaakt…  Ook gaf ze aan heel dankbaar te zijn dat al die mensen die lichtjes voor haar hadden opgehangen en dat ze graag wilde dat men die zou laten hangen, zodat ook anderen ervan zouden kunnen genieten. Na terugkomst, kreeg ik een heerlijk kopje thee in het verzorgingshuis. Trof daar lieve mensen, die begaan zijn met hun werk. Geweldige avond. Een geweldig initiatief van jullie.”

 

 

Dus, namens iedereen dank jullie wel aan de Lionsclub en haar relaties!!

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Geschreven door Amiad Ilsar, medewerker welzijn Cordaan Zorgcentrum Beth Shalom, Amsterdam Het is ...

Vandaag gingen we weer een eindje wandelen met Pip, onze speurneus. En een ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid