Landgoed Glorieuxpark Eindhoven

Even kennismaken

Landgoed Glorieuxpark biedt naast het kloosterverzorgingshuis ruimte aan ca. 20 bewoners met dementie. Zij wonen in kleine groepen, verdeeld over 3 leefstijlwoningen, namelijk:
  • Vincentius waar de bewoners leven volgens de traditie van het kloosterleven;
  • Lucashuis met bewoners die leven volgens de antroposifische leefstijl;
  • Rumah Senang met een Indische sfeer voor mensen met een Nederlands-Indische achtergrond.
Elke woning biedt onderdak aan 6 of 7 ouderen met dementie, waarbij de nadruk ligt op het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren en het behoud van de eigen regie. Huiselijkheid staat centraal bij de inrichting en het gebruik van de woningen. De grote woonkamer met open keuken biedt alle ruimte om samen te leven en elkaar te ontmoeten. Tegelijkertijd kan elke bewoner zich in zijn eigen zit-slaapkamer, met zicht op de aangrenzende tuin, terugtrekken. De omsloten tuin is voor de bewoners vrij toegankelijk.
Per 1 november 2020 startte Het Momentum hier. Midden in de tweede coronagolf, maar ook juist in die tijd zijn vrijwilligers die handelen binnen de richtlijnen van het RIVM van onschatbare waarde! Daarnaast biedt Het Momentum hulp bij contact op afstand, in het geval van een nieuwe sluiting van de verpleeghuizen.
Ons doel is het behalen van 10 mooie matches en het opleiden van alle vrijwilligers; de nieuwe Momentum vrijwilligers en de groep die al actief is binnen Glorieux.

Gezocht:

Meelopers; baasje en hond(en)

Een bewoner zou zo graag af en toe met je meegaan om je hond uit te laten. Het eigen hondje wordt zo gemist. En je kunt rondom het huis zo prachtig wandelen, in het Dommeldal! Het zou zo fijn zijn om weer eens met een hond te wandelen…

Iets voor jou en je hond? Neem dan contact met ons op, je zou iemand heel blij maken!

Heb je geen hond maar wel interesse om maatje te worden? Neem dan zeker ook contact met ons op, we hebben nog diverse aanvragen die we ook graag vervullen.