# Blog

Landelijke erkenning voor onze vrijwilligers

Op woensdag 9 oktober wonnen wij samen met Veroni Haans, coördinator Welzijn bij Ananz WWZ, de Anneke van der Plaats Award. We wonnen omdat ons project precies past in de Brein Omgeving Methodiek voor mensen met dementie, zoals die door Anneke van der Plaats, verpleeghuisarts, is uitgedacht. Met de matches die wij samen met Ananz verzorgen voor haar bewoners met dementie, bieden onze vrijwilligers afleiding op maat.

“Het terras hoort erbij!”

Vaak kom ik onze vrijwilligers tegen, samen op stap met ‘hun’ bewoner. Het is zo mooi om te zien hoe mooi hun contact zich ontwikkelt. Hoewel de bewoners vaak niet de naam kunnen onthouden van onze vrijwilliger, genieten ze met volle teugen van hun samenzijn. Samen een eindje wandelen, kaarten, knutselen, op bezoek, muziek luisteren, een gesprek; gewoon iets doen wat bij hun bewoner past en wat de vrijwilliger ook zelf leuk vindt. Zoals een van de bewoonsters stralend opmerkt: “Het terras hoort erbij!” als afsluiter van hun wekelijkse wandeling.

“Als een engel!”

Dat het niet alleen werkt voor de bewoners, blijkt ook uit de positieve reacties van zorgmedewerkers en mantelzorgers. “Ze is als een engel, door de hemel gezonden, niet alleen voor mijn man maar ook voor mij!” vertelde een echtgenote, die dankzij onze vrijwilligster nu een middag in de week voor haarzelf heeft. Ze weet dat haar man in goede handen is en dat hij geniet van de wekelijkse bezoekjes aan het kasteel, de tennisbaan, de ijssalon, etc.

“Het mooiste cadeautje!”

Ook onze vrijwilligers genieten met volle teugen. Sommigen van hen waren nog nooit in aanraking geweest met iemand met dementie maar hebben helemaal hun draai gevonden in hun match. Onlangs zei een van onze vrijwilligsters het zo mooi: “Deze match is het mooiste cadeautje dat ik kon krijgen!”

Zoveel beloning…

De toekenning van de Anneke van der Plaats Award is natuurlijk echt geweldig! Ik ben vooral blij voor de landelijke erkenning voor onze vrijwilligers want wat zij met hun uurtje per week bereiken is te groots voor woorden. En hoe blij ik ook ben met deze award, elke glimlach of tevreden blik van bewoner, vrijwilliger, mantelzorger of zorgmedewerker is voor mij elke keer weer een beloning die zijn weerga niet kent. En daarvoor dank ik onze vrijwilligers uit de grond van mijn hart!

 

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

De laatste weken heb ik diep nagedacht over Het Momentum. Hoe moest ik ...

Maandelijks schrijf ik voor het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport een blog ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid