# Wat kan er nog wel

Kan oma met haar dementie wel mee naar de uitvaart van opa?

Dit is een vraagstuk waar veel mensen mee te maken krijgen. Ook Uitvaartverzorging van der Stappen uit Geldrop e.o. heeft te maken met dit dilemma. Uit respect voor mensen met dementie en in het kader van Wereld Alzheimer Dag heeft Van der Stappen aan Sylvia van Het Momentum gevraagd hier een blog aan te wijden om zo aandacht te vragen voor dit dilemma en de mogelijkheden die er bijna altijd zijn. Deze blog is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met medici uit verzorgingsinstellingen. De column is geplaatst in meerdere regionale weekbladen en begint als volgt:

In de week van Wereld Alzheimer Dag vragen wij aandacht voor de moeilijke vragen waarmee u te maken kunt krijgen na een overlijden in de naaste omgeving van een familielid met dementie. Zou u het verdrietige nieuws vertellen en zo ja, hoe? En kan uw familielid mee naar de uitvaart of zou u het risico te groot vinden dat dit de verwarring alleen maar groter maakt of dat de ceremonie wordt verstoord?

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Op woensdag 27 maart 2019 vierden we onze vakjuryprijs als beste innovatieproject binnen ...

Vandaag in het verzorgingshuis ben ik op zoek naar deelnemers voor bewegingactiviteit. Ik ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid