# Nieuws

Hoogleraar The: “Iemand met dementie lijdt het meest als men óver in plaats van mét hem praat!”

Hoogleraar Langdurige zorg en dementie aan de Universiteit van Amsterdam Ann-Mei The deed langdurig participerende observatie bij mensen die de diagnose dementie hadden gekregen. Het viel haar op dat mensen die door deze ziekte getroffen worden, niet zozeer leden onder de achteruitgang van hun hersens, maar veel meer door de reacties van buitenstaanders, die vaker “over het hoofd van de patiënt heen” praten in plaats van met hen. “En wanneer de betrokkene stil valt, omdat hij iets niet (meer) weet, worden er veelbetekenende blikken uitgewisseld”.

Het belang van sociale benadering

Professor Anne-Mei The vraagt mede daarom nadrukkelijk aandacht voor sociale benadering van dementie. Respectvol en actief. Het is de kunst voor iemand met dementie om in de veranderende omstandigheden zichzelf te hervinden en eigen, nieuwe doelen te ontdekken. Met inachtneming van toenemende beperkingen en grenzen kunnen zij zo zeker nog mooie (kleine) dingen beleven!

(Bron Wikipedia)

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Onlangs ontmoette Het Momentum wethouder Sanders – De Jonge, een bevlogen vrouw die ...

Onlangs nam teamleider welzijn Veroni Haans 161 puzzel-prentenboekjes met als thema ‘Eten en ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid