Help mee met bijzondere activiteiten

Omdat er nog zoveel wél kan!

Doe ook iets voor iemand met dementie!

Waarom?

Omdat je er zoveel voor terug krijgt! Onbetaalbaar veel! Naast een onvergetelijke glimlach kan er ook zomaar iemand zijn, die na een cabriorit zegt dat dit de mooiste dag van haar leven was. Hoe zou jij dat vinden, als iemand dat tegen JOU zou zeggen? Iemand van wie je dat helemaal niet verwacht.

Of iemand die een dansje waagt op een mooi muziekje dat jij hebt verzorgd. Als stralend middelpunt. Of misschien valt er zelfs nog wel wat te leren, zoals hoe je het beste gerechten kunt mengen, wat de lekkerste Indische gerechten zijn of een potje schaak.

Echt, we maken het mee en we zijn elke keer weer geraakt hoeveel er nog wél kan, ondanks die dementie! Probeer het ook en geniet van deze mooie ervaringen. Het plaatst alles in perspectief en is onvergetelijk mooi! Wij helpen je graag op weg.

 

Wat kan je doen?

Naast onze 'uurtje-per-week-activiteiten' doen we nog veel meer. Dus ook als ondernemer, medewerker bij een bedrijf of organisatie of particulier kan je iets betekenen voor ons collectief! Je kunt daarbij denken aan:

  • Een activiteit voor bewoners van het verpleeghuis van jouw keuze. Denk bijvoorbeeld aan high tea, een cabriorit, een campingdag, een boekje, een workshop, een cadeautje voor de bewoners, etc. Kijk hier voor inspiratie!
  • Een activiteit voor onze vrijwilligers of de mantelzorgers om te laten blijken hoe je waardeert wat zij allemaal doen! Klik hier voor inspiratie.
  • Ondersteuning van onze organisatie, zoals het verzorgen van drukwerk, advies, een relatiegeschenkje voor de vrijwilligers, etc.

Hoe dan?

Wil jij graag ook iets betekenen voor iemand met dementie maar weet je niet hoe? Of heb je (terecht!) heel veel waardering voor onze vrijwilligers en wil je hen eens verwennen? Of mogelijk denk je aan de mantelzorgers, die zeker ook onze aandacht verdienen? Neem gerust contact met ons op, dan vinden we samen een invulling die zeker bij jou past!

Wie zoeken we?

Iedereen die iets wil betekenen voor iemand met dementie kan bij ons terecht. Wil je gematcht worden met een specifiek iemand voor een uurtje per week of zoek je het meer in een eenmalige bijdrage voor meer mensen? Alles kan! Wat wij vragen is dit:

  • Motivatie en enthousiasme;
  • Een minimale leeftijd van 18 jaar (in verband met vrijwilligersverzekering);
  • Het goed kunnen omgaan met mensen met geheugenproblematiek;
  • De eigen problemen thuis kunnen laten;
  • De normen en waarden van cliënten respecteren;
  • Sociaalvaardig zijn en de Nederlandse taal spreken;
  • Bepaalde karaktertrekken zoals geduld en inlevingsvermogen;

Voorbereiding en begeleiding

Als je wilt, kan je bij ons een korte cursus volgen. We vertellen je dan meer over de verschillende fasen van dementie en hoe je daarmee om kunt gaan. Ook geven we je diverse suggesties voor passende activiteiten. 

Begeleiding

Natuurlijk begeleiden we je zo goed als mogelijk bij dat wat je wilt gaan doen. Samen maken we afspraken, waarin we dat vastleggen. Zo sta je er gegarandeerd nooit alleen voor!

Ontmoeten en kennismaken?

Heb je interesse en wil je meer weten? We organiseren regelmatig voorlichtingsavonden, die vind je terug in onze agenda. Je kunt ook direct contact opnemen om vrijblijvend een afspraak te maken!

cabrio 13x13

"Wat word ik blij van deze mensen. Wat hebben ze genoten! Dat is waar we ook voor staan; niet alleen maar geld verdienen maar zeker ook mensen blij maken!"

Anita Hendericks

Eigenaar CabrioRentEvents, verzorgde cabriodag
logo bossert momentum

"Het geeft zoveel voldoening om écht contact te maken tijdens de voorbereiding en het samen eten. Er is nog zoveel mogelijk, deze mensen kunnen nog zoveel meer dan veel van ons denken!"

Lisette Bossert

Eigenaar Bossert Kookwerken, verzorgde 18 kookbijeenkomsten

"Op het moment dat ik mijn bewoner zie, vallen alle zakelijke beslommeringen van me af. Mijn bewoner had altijd een hoge functie in het bedrijfsleven en hij geniet ervan als ik over mijn werk praat. Op dat moment komt de directeur weer even in hem naar boven ondanks al zijn beperkingen door de dementie, terwijl bij mij juist de urgentie en de stress wegvallen. Gezondheid en mooie momenten zijn zoveel belangrijker dan welk werk ook. Mooi om dit te ervaren als tegenwicht bij mijn drukke baan."

Marianne Francois

Momentum vrijwilligster, 'uurtje per week'
logo klessebasjes vierkant

"Klessebasjes creëert puzzel- en prentenboekjes om samen met mensen met dementie te beleven. De boekjes gaan terug in de tijd met woorden, afbeeldingen en uitspraken van vroeger. Ze zorgen voor fijne momenten in het hier en nu en geven mensen met dementie weer een verhaal en daarmee eigenwaarde. Dat sluit mooi aan bij de activiteiten en momenten die Stichting Het Momentum realiseert."

Chantal van der Nat

Eigenaar Klessebasjes, leverde boekjes voor kookbijeenkomsten
Symfony estates

"Ik had een zuster in de auto van 94 jaar. Op mijn vraag wat ze het mooiste had gevonden, misschien het PSV stadion, de engel of toch het oude stadhuis, gaf ze aan dat ze dat allemaal niet gezien had. Ze had wel een stevige wandeling gemaakt…  Ook was ze heel dankbaar dat al die mensen die lichtjes voor haar hadden opgehangen en dat ze graag wilde dat ook anderen ervan zouden kunnen genieten. Na terugkomst, kreeg ik een heerlijk kopje thee in het verzorgingshuis. Trof daar lieve mensen, die begaan zijn met hun werk. Geweldige avond. Een geweldig initiatief van jullie."

Olaf Schoofs

Directeur Symphony Estates, reed als relatie Lionsclub de Keersop de Lichtjesroute

Wat we allemaal doen?

Jubileumoptreden Mannenkoor Brabantzangers voor onze vrijwilligers!

Al onze vrijwilligers  zijn uitgenodigd door het Mannenkoor Brabantzangers voor hun Jubileumconcert (75 jaar!). Dit is op zaterdagavond 17 december 2022 in het Muziekgebouw in Eindhoven. Het repertoire bestaat uit voornamelijk à capella gezongen Slavische, Italiaanse, Spaanse, Engelse, Duitse, Franse en natuurlijk ook Nederlandse liederen, waarbij momenteel de nadruk ligt op meer eigentijdse muziek. De Brabantzangers verzorgden vele…

Lees verder

Lichtjesroute op uitnodiging van Lionsclub De Keersop

Op uitnodiging van Lionsclub de Keersop uit Eindhoven konden 35 bewoners van de aan Het Momentum deelnemende verpleeghuizen een bezoek brengen aan de bekende Lichtjesroute in Eindhoven! Uiteraard waren ook hun vrijwilliger of mantelzorger van harte welkom. De tochtjes stonden gepland voor de avonden van 4 en 6 oktober 2021. Natuurlijk werden bewoner en begeleider…

Lees verder

Opnames van commercial ‘De Parade van Mogelijkheden’

Samen met vrijwilligers en bewoners namen we zaterdagochtend 18 september in de stralende zon onze commercial op, die we gaan inzetten om iedereen uit te nodigen die iets wil betekenen voor iemand met dementie! Vrijwilligers voor een uurtje per week, voor een groepsactiviteit, ondernemers met diensten of producten, particulieren, noem het maar op. Deze commercial…

Lees verder

Smaakvolle zomeractiviteiten!

Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds mochten wij met onze vrijwilligers de zomermaanden van 2021 binnen Ananz Wonen Welzijn Zorg en Zorg & Wonen Glorieux diverse bewoners verwennen met een leuk culinair en actief programma tijdens 3 x 6 bijeenkomsten! Dit deden we samen met Lisette Bossert van www.bossertkookwerken.nl en Chantal van der Nat…

Lees verder