# Wat kan er nog wel

Harry en Pukkie; vrienden voor het leven én daarna!

Onze vrijwilligster Heleen gaat wekelijks op stap met ‘haar’ bewoner de heer Harry Corstjens. Deze meneer wordt graag bij zijn voornaam genoemd dus doen we dat ook hier. 

Pukkie

Harry vertelt nog altijd graag over zijn goede jeugdvriend Harry Jeucken, die inmiddels al 23 jaar geleden is gestorven. Zijn vriend Harry was een niet zo grote man qua lengte en werd daarom Pukkie genoemd. Harry en Pukkie waren naast vrienden ook collega’s bij Philips op het Geldropse Emopad. Later heeft Pukkie het geschopt tot wethouder in Geldrop van 1978 tot 1995, waardoor hij een eigen straatnaam kreeg: de Wethouder Jeuckenstraat. 

Heleen en Harry wandelen elke week op plekken waaraan hij mooie jeugdherinneringen heeft. Zoals bij zijn oude huis en bij de Opwettense Watermolen. Maar natuurlijk gaan ze ook vaak naar die eigen straat van Pukkie. Geweldig vindt Harry dat!

Koffie

Onlangs maakte Heleen op een verjaardag van een gezamenlijke bekende kennis met Tiny, de weduwe van Pukkie . Heleen vertelde haar dat Harry nog altijd zo vaak sprak over Pukkie. Ze werden onmiddellijk uitgenodigd voor de koffie. Dat koffiebezoek was geweldig! Harry vertelde over vroeger. Soms viel hij wat in herhaling maar dat vond Tiny helemaal niet erg. Zij vond het leuk om te horen en bevestigde ook een aantal verhalen die ze nog van haar man over vroeger had gehoord. Op een gegeven moment hadden ze het samen zelfs over mensen die daar vroeger ook in de buurt woonden. Dat bracht nog meer herinneringen terug.

Dankbaar

Toen Heleen Harry weer thuis bracht, zei hij dankbaar dat hij weer een leuke ochtend had gehad. En daar doet Heleen het voor, net zoals al onze andere Momentum vrijwilligers: Samen genieten van wat er nog wél kan!

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Op woensdag 27 maart 2019 vierden we onze vakjuryprijs als beste innovatieproject binnen ...

Op uitnodiging van Lionsclub de Keersop uit Eindhoven konden 35 bewoners van de ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid