Ingrediënten voor 15 personen
- 10 eieren
- 1 el zachte boter
- mayonaise naar smaak
- Mespunt kerrie
- Enkele zoetzure augurkjes in kleine blokjes
- Zout en peper
- Mespunt mosterd
- 20 kleine toefjes peterselie
- ketchup of paprikapoeder
Bereiding
- Kook de eieren in 8 minuten. Kieper ze dan in een zeef of vergiet en spoel ze even koud af onder de kraan (dan kun je ze straks beter pellen).
- Laat de eieren afkoelen tot je ze vast kunt pakken en pel ze dan.
- Snij de eieren in de lengte doormidden en haal de dooier eruit.
- Prak de dooiers fijn en meng ze met de boter, mayonaise naar smaak en de kerrie.
- Breng verder op smaak met peper, zout en mosterd.
- Vul de eiwitten met het dooier-mengsel, gebruik daarvoor twee theelepels of een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
- Garneer de gevulde eieren met peterselie en een druppel ketchup en/of een snuf paprikapoeder.
Het Momentum : Lisette Bossert recept gevulde eitjes vind je hier als pdf.