Aardbeienkwarktaart
Ingrediënten voor 10 flinke punten:
Voor de bodem:
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram suiker
- Snuf zout
- 2 eieren
- 100 gram gesmolten boter
Voor de kwarkvulling:
- 450 gram volle kwark
- 450 gram aardbeien
- 185 gram suiker
- 10 blaadjes gelatine
- 250 ml room
- 1 citroen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe meel, suiker, zout, eieren en boter in een kom en klop het met een garde of mixer tot een beslag.
- Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm van 24Ø.
- Schep het beslag in de vorm en bak deze in 20 minuten gaar. Laat enigszins afkoelen.
- Week de gelatine 10 minuten in ruim water.
- Pers de citroen uit, schenk het sap samen met de suiker in een pan. Breng dat aan de kook en draai het vuur dan uit.
- Laat het water uit de geweekte blaadjes gelatine lopen en voeg ze al roerend toe aan het citroensap, blijf roeren tot ze zijn opgelost.
- Pureer 200 gram aardbeien met de staafmixer en roer de puree door de kwark.
- Roer het gelatine-mengsel door de kwark.
- Klop de slagroom lobbig en spatel die zorgvuldig door het kwark-mengsel.
- Giet de kwarkvulling op de cakebodem en zet de taart in de koelkast om op te stijven.
- Snij de overgebleven aardbeien in tweeën en verdeel deze na 30 minuten over de taart.
- Zet de taart terug in de koelkast, laat hem daar nog 1.5 uur staan.
- Snij met een warm mes de taart los van de taartring en verdeel hem in punten.
Deze overheerlijke aardbeien-kwarktaart is één van de recepten uit het inspiratie-kookboek “Toen was koken heel gewoon”.
Download hier Het Momentum recept van Lisette Bossert voor aardbeienkwarktaart
Trek in meer recepten?
Kijk dan op www.bossertkookwerken.nl!