# Recept

Geurig gebakken appeltjes met warme custard en slagroom

Gebakken appeltjes met warme custard en slagroom

Ingrediënten voor 15 personen:  

Gebakken appeltjes:

  • 6 jonagold appels
  • 50 gram roomboter
  • 5 el vloeibare honing (uit de losse pols)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Scheut sinaasappelsap

Custardvla:

  • 50 gram custard
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • 1 liter volle melk
  • 70 gram suiker
  • slagroom
  • 250 ml slagroom + 2 el suiker

Bereiding:

Gebakken appels:

  1. Schil de appels en snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appelkwarten in schijfjes.
  2. Verhit de roomboter in een koekenpan, wanneer de boter bruist kun je de appeltjes toevoegen. Bak ze op middel-hoog vuur lichtbruin.
  3. Voeg nu de honing, kaneel en een flinke scheut sinaasappelsap toe.
  4. Roer dit even goed door, breng het sap aan de kook, zet het vuur dan laag.
  5. Smoor de appeltjes nog een minuut of 15 tot ze gaar en zacht zijn en het vocht is ingekookt tot een lekkere dikke saus.

Custardvla:

  1. Roer de custard, vanillesuiker en zout door elkaar, schenk hier 1 dl melk bij en meng dit goed.
  2. Spoel de pan waar je de vla in gaat koken om met koud water.
  3. Schenk de rest van de melk in deze pan en voeg daar de suiker aan toe. Verwarm de melk tot deze bijna kookt
  4. Schenk een scheut hete melk bij het custardmengsel, roer even goed door en giet dit weer terug in de pan met hete melk.
  5. Breng al roerende aan de kook (gebruik een garde) en laat de vla 2 minuten zachtjes doorkoken. Blijf de hele tijd goed roeren, vooral over de bodem.
  6. Als de vla goed is gebonden, is deze klaar om te serveren.
  7. Wil je de vla laten afkoelen leg dan een stuk plasticfolie direct op de vla, zo ontstaat er geen vel.

Slagroom:

  1. Klop de slagroom met de suiker luchtig.

Serveer de warme custard met de gebakken appeltjes en een lekkere toef slagroom.

 

 

Download hier het recept:

Het Momentum presenteert gebakken appeltjes en custard van Lisette Bossert       :

Ook interesse in zo’n leuke activiteit binnen jouw verpleeghuis?

Het aanbod geldt nog steeds!

 

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Koken met meer smaak en minder zout Met een beetje pit kun je ...

Ingrediënten voor 2 personen 2 kleine handappels 2 el rozijnen / krenten 2 ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid