Wat kan je doen ...

Gemeentes

Dankzij de hulp van gemeentes krijgen ook mensen met dementie die niet in verpleeghuizen wonen, meer kwaliteit van leven. De Momentum workshops 'Pak Het Momentum!' voor vrijwilligers, mantelzorgers en zorgmedewerkers lenen zich namelijk ook uitstekend voor omgaan met mensen met dementie, die nog thuis wonen.
Waarom

Omdat mensen met dementie langer thuis blijven wonen.

Zeker in een thuissituatie is de zorg voor iemand met dementie zo mogelijk nog complexer. De zorg gaat 24/7 door. Je als mantelzorger daarbij gehoord voelen, zorgt ervoor dat je het beter vol kan houden. Het Momentum matcht vanaf 2018 vrijwilligers met mensen met dementie. We hebben diverse matches, waarin vrijwilliger, mantelzorger en zorgmedewerkers goed samenwerken voor mooie momenten voor bewoners. 

Deze momenten zijn ook in de thuissituatie onmisbaar. In de veilige privé omgeving van bewoner en mantelzorger, waar eigen normen en waarden heersen. Onderling begrip, respect, vertrouwen en goede communicatie zijn daarbij zeer belangrijk.

Daarom verzorgt Het Momentum de workshops ‘Pak Het Momentum!’ voor alle betrokken partijen met aandacht voor deze elementen en met praktische weetjes over dementie. Zodat iedereen zich gehoord voelt en actief kan blijven in de zorgketen én privé-omgeving van iemand met dementie! 

Pak Het Momentum!
Omdat alles begint met goed contact.

 

 

Praktisch toepasbare kennis over hoe dementie werkt.

Handvatten om de onderlinge samenwerking te verbeteren.

Heel veel praktische tips en inspirerende verhalen.

Aandacht voor de complexiteit van zorgverlening.

Aandacht voor de verschillende belangen.

Een goede mix van theorie en ervaring uit de praktijk.

Eventueel werven we ook nieuwe vrijwilligers.

Workshop Programma

Pak Het Momentum!

De beste resultaten bereiken we als we het complete workshop programma ‘Pak Het Momentum!’ voor vrijwilligers, mantelzorgers en zorgmedewerkers kunnen verzorgen. Het is ook mogelijk om een keuze te maken voor één van de reeksen van twee workshops. Bekijk hier de details en laat ons weten welke workshops jou nu het meest aanspreken. Of vraag ons naar de mogelijkheid voor een workshop ‘op maat’.

Veelgestelde vragen

Elke gemeente die het leven van hun bewoners met dementie wil verbeteren, kan contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Een programma op maat is zeker mogelijk! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

De workshops worden verzorgd door Sylvia Eickholt, bestuursvoorzitter van Het Momentum en voorheen jarenlang mantelzorger voor haar moeder.

De workshops worden bij jullie op locatie verzorgd.

Als we je wensen kennen, kunnen we een financieel voorstel op maat doen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Zeker! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Referenties

Gemeentes

Het Momentum start begin 2024 met de eerste gemeente om te samenwerken in de begeleiding van mantelzorgers, door de inzet van de speciaal voor hen ontwikkelde 2 workshops ‘Pak Het Momentum!”. 

Gemeente Geldrop-Mierlo

# subsidie

Gemeente Geldrop-Mierlo is de eerste gemeente die met ons in zee gaat voor de begeleiding van mantelzorgers in een thuissituatie. Het Momentum ontwikkelde vanuit het perspectief van een voormalig mantelzorger 2 workshops, die vooral veel herkenning zullen oproepen en oog hebben voor de problematieken en zorgen van de mantelzorgers van nu. Daarnaast is er ook aandacht voor de oorzaak en ontwikkeling van de verschillende vormen van dementie. En uiteraard zijn er veel tips voor wat er nog wél kan, ondanks dementie!

De workshops zijn gratis en mantelzorgers uit Geldrop-Mierlo kunnen zich hier aanmelden op de gewenste data!

Waarom Het Momentum?

Omdat er nog zoveel wél kan!

De zorg voor mensen met dementie in de thuissituatie kan loodzwaar zijn. Voor mantelzorgers omdat deze zorg 24/7 doorgaat. Voor zorgmedewerkers en vrijwilligers omdat zij moeten werken in een privé-omgeving, wat de zorg of aandacht kan bemoeilijken. Meer begrip en betere samenwerking tussen alle betrokkenen kan de last verminderen die op ieders schouders rust.

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Hoofdmenu

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid