# Persoonlijk verhaal

Gelukkiger mens door uitje met haring!

Ze staan samen voor de codedeur. Zij, een aardige, jonge vrouw, luchtig gekleed en hij, een nog flinke man op leeftijd, achter een rollator, in een lichte zomerjas tot boven toe dichtgeknoopt. Terwijl zij de code intoetst, zie ik hem wat zenuwachtig aan zijn knopen plukken. Het raakt me. Deze altijd flinke man is zichtbaar nerveus nu de buitenwereld lonkt. Daar gaan ze dan, voor het eerst samen naar buiten. De bewoner en de vrijwilligster van Het Momentum, de jonge vrouw die wekelijks ’s ochtends een uurtje bij meneer op bezoek komt. Puzzelen, koffie drinken, kletsen over het nieuws of over het dorp waar meneer voorheen woonde. Kletsen over alles eigenlijk, want meneer is nog zeer goed op de hoogte van alles wat er in de wereld gebeurt. Maar daadwerkelijk daaraan deelnemen, werd hem te moeilijk en daarom woont meneer in een beschermde omgeving.

Uitje met haring

Na een paar weekjes aan elkaar wennen, durft de vrijwilligster het nu aan om samen naar buiten te gaan. De familie vindt dit goed. Sterker nog, de familie vindt dit geweldig want het geeft hen de rust om een ochtend thuis te blijven terwijl ze weten dat hun vader het toch erg naar zijn zin heeft. De zorgmedewerkers zijn ook enthousiast. “Zo leuk, samen iets ondernemen. Daar geniet meneer zeker van!” Na dit uitje spreek ik onze vrijwilligster, de bewoner en de mantelzorger. Iedereen is enthousiast en de bewoner praat al dagen honderduit over zijn uitje. Ze zijn samen een harinkje gaan eten. Een week later gaan ze weer; samen lunchen in het dorp. Wat een prachtig verhaal van deze twee. Echt een match op maat!

We have a dream…

Ik spreek de teamleidster toevallig een paar dagen later. Ook zij is zeer te spreken over de vrijwilligers van Het Momentum en ziet wat dat extra uurtje aandacht per week doet voor de bewoners, mantelzorgers en zorgmedewerkers. Want er zijn meer koppels, waarbij onze vrijwilliger trouw elke week iets onderneemt met een bewoner.
Het is onze droom binnen Het Momentum om nog veel meer mensen met dementie deze extra geluksmomenten te bezorgen. En daarvoor hebben we natuurlijk veel vrijwilligers nodig. Iedereen heeft wel een hobby, interesse of passie die past bij een bewoner met dementie. Want dat is waar wij op matchen, een gezamenlijke interesse, waarbij we rekening houden met uw wensen met betrekking tot de mate van dementie van de bewoner en het tijdstip dat u kunt.

Wilt u ook iemand met dementie weer even een gelukkig mens maken?

Heeft u ook interesse om als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan? Wij maken graag kennis, waarna we een korte opleiding met handige tips verzorgen. En daarna maken we een mooie match. Zodat ook u wonderen kunt verrichten, ogen weer laat sprankelen en een bewoner ouderwets laat genieten. Een uurtje per week voor u, een immens kostbaar moment voor iemand met dementie! Wilt u meer informatie of u aanmelden, neem dan meteen even contact met ons op.

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Ik ga naar de meneer met wie ik altijd zo leuk kon praten. ...

Dankzij vrijwilligster Margreet kunnen bewoners van Ananz Berkenheuvel nu ook schilderen en tekenen ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid