erkenning

Nominatie Anneke van der Plaats Award voor Ananz en Het Momentum!

Anneke van der Plaats Award

September 2019: Veroni Haans, Coõrdinator Welzijn bij Ananz WWZ en Stichting Het Momentum zijn samen genomineerd voor de Anneke van der Plaats Award. De nominatie geldt voor de ontwikkeling en implementatie van vrijwilligerscollectief Het Momentum binnen de verpleeghuizen van Ananz.

De Anneke van der Plaats Award 2019

De Award is bedoeld voor medewerkers in de zorg die zich op een speciale manier inzetten of een bijzonder project kiezen om het leven van mensen met dementie te verbeteren, volgens het gedachtegoed van Anneke van der Plaats. Op woensdag 9 oktober wordt tijdens het congres ‘De wondere wereld van dementie’ bekend gemaakt wie van de drie genomineerden de Award wint.

Wie is Anneke van der Plaats?

Dr. Anneke van der Plaats is sociaal geriater, wetenschapper, docent en adviseur. In 1983 heeft zij de eerste dagopvang voor ouderen in Nederland opgezet. Zij heeft vanaf 2000 wetenschappelijke kennis en complexe wetenschappelijke theorieën omtrent dementie vertaalt naar de dagelijkse praktijk. De door haar ontwikkelde Omgevingszorg, gericht op mensen met een beschadigd brein en de Brein Omgeving Methodiek (BOM™) om Omgevingszorg op een goede manier toe te passen, heeft een nieuwe kijk op zorg voor mensen met dementie gebracht, die zich in de praktijk bewezen heeft. Daarnaast is zij medeauteur van diverse boeken, waaronder De Wondere Wereld van Dementie (2008), Het demente brein (2014) en De dag door met dementie (2016). In 2016 is de Anneke van der Plaats-Foundation opgericht.

Reden genoeg om een award te vernoemen naar Anneke van der Plaats, met als doel de toepassing van haar gedachtegoed over Omgevingszorg™ en de Brein Omgeving Methodiek™ (BOM™) te stimuleren en blijvend te streven naar het geluk van mensen met dementie.

 

Lees verder op

deze pagina voor meer informatie over deze award en de uitreiking hiervan.

 

deel dit