erkenning

Ananz en Het Momentum winnen samen de Anneke van der Plaats Award 2019!

Op woensdag 9 oktober werd tijdens het congres ‘De wondere wereld van dementie’ bekend gemaakt wie van de 3 genomineerde projecten de Anneke van der Plaats Award 2019 won. Hoe trots zijn wij dat we na 1,5 jaar nu al deze landelijke erkenning hebben ontvangen, samen met Veroni Haans van Ananz, onze samenwerkingspartner vanaf het begin. We konden dit project starten dankzij een tegemoetkoming in de opstartkosten van het Oranje Fonds.

Brein Omgeving Methodiek

We hebben de award gewonnen omdat ons project precies past in de Brein Omgeving Methodiek, zoals die door Anneke van der Plaats is uitgedacht. Met de matches die wij samen met Ananz verzorgen voor haar bewoners met dementie, volgen wij deze methodiek binnen de dag- en tijdsbesteding door afleiding op maat te bieden met de juiste vrijwilliger.

Eer

Het was een grote eer om ook Anneke van der Plaats zelf nog te mogen ontmoeten. Anneke is voormalig verpleeghuisarts en dé autoriteit op het gebied van zinvolle zorg voor ouderen met dementie en naamgever van de award. Zij kwam ons na de uitreiking persoonlijk feliciteren, wat voor ons zeer waardevol was.

Dank

Dankzij onze vrijwilligers kunnen wij doen wát we doen. En daarom bedanken we hen van harte, evenals alle andere mensen die ons helpen bij het verzorgen van de mooie matches!

deel dit