# Bijzondere activiteit, Wat kan er nog wel

De fijne kneepjes leren kennen!

Op 7 april verzorgde Dinie Warnders een drukbezochte workshop hand- en voetmassage voor de vrijwilligers van Anna Ouderenzorg en voor de vrijwilligers van Het Momentum. Juist omdat aanraking een mooie manier kan zijn om contact te maken met iemand met dementie is een beetje kennis over een goede hand- en /of voetmassage een mooie aanvulling voor onze vrijwilligers in hun contact met hun bewoner. Dinie vertelde eerst wat meer over de kunst van het contact maken en hoe belangrijk het is om de massage goed te introduceren! Niet zomaar beginnen maar sfeer maken met een muziekje en een lekker luchtje. In een rustige sfeer vertellen wat je gaat doen en rustig beginnen. Vooral die rust is belangrijk, het is ontspanning en dat moet het ook uitstralen. En natuurlijk de belangrijkste tip: de bewoner geeft aan of hij of zij dat wil en het prettig vindt en daar dienen we ons helemaal op te richten! Verder vertelde Dinie wat een goede hand- of voetmassage kan doen met iemand. Tot rust komen, genieten. Zeker bij mensen die vaak onrustig zijn, is dat echt genieten voor hen.

Techniek

Daarna vertelde ze meer over de technieken, de fijne kneepjes dus, die ze daarna toepaste op een vrijwilligster, die enthousiast beaamde dat het echt werkte. De gemasseerde hand voelde meer ‘levend’, volgens haar. En zo hoort dat ook na een goede massage, waardoor de bloedcirculatie meer op gang komt en waar iemand van kan genieten. Na deze demonstratie gingen de dames in groepjes van twee aan de slag om te oefenen bij elkaar. Hierna volgde nog een toelichting en demonstratie over voetmassage, die daarna ook nog door meerdere koppels werd beoefend. Het was een gezellige, leerzame avond, met dank aan Dinie voor haar enthousiaste en betrokken manier van uitleg en toepassing.

Enkele reacties na afloop

“Niet te geloven dat ik dit nu al kan toepassen en dat iemand dat fijn vindt!”

“Ik vond het fijn om de massage te ontvangen maar zeker zo fijn om te geven!”

“Nu praten we er nog bij maar ik kan me voorstellen hoe rustgevend het kan zijn met een rustig muziek in een sfeervolle, vertrouwde ambiance!”

“Ik ga maandag meteen hiermee aan de slag!”

“Ik ga morgen naar mijn moeder, haar lekker verwennen!”

“Jammer dat we nu moeten stoppen!”

Succes!

Een groot succes dus! Wij wensen iedereen veel mooie momenten tijdens deze hand- en/of voetmassage, samen met hun bewoner! De workshop werd aangeboden door Anna Ouderenzorg en Het Momentum.

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Zingeving en sociale benadering Deze activiteiten dragen bij aan zingeving en aan sociale ...

Op uitnodiging van Lionsclub de Keersop uit Eindhoven konden 35 bewoners van de ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid